Yöresel Ürün, Organik Gıda ve Sonradan Gurmeler...
0

Bu konuda 74 mesaj var

850gr bal 20 lira

 

3'u bir arada olmaz.

850gr ve 20 liraysa bal degildir

Bal ve 20 liraysa 850gr degildir

 

Olsa olsa serbet balidir. Yani kovanin yanina sekerli su konur, 24 saat icinde o suni sekerden bal yapar arilar.

Teknik olarak bal olur mu olur ama sifasi olmaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tanıtım fiyatı o. Normal fiyat 40 tl.

 

Balı aldım yedim, gerçek bal. Evde başka balda vardı o bildiğin şekerli leş birşeymiş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 1/6/2017 at 11:53 AM, stardust said:

Çayım:

 

mevlana1000.jpg

 

 

Çaykur Altınbaş'ı tavsiye ettiler.

 

altinbas-500gr-545-87-B.jpg

 

Bir kere Mevlana gibi kavrulmuş yaprak değil, direk toz çıkıyor içinden.

 

Yine de heralde Türkiye'de alınabilecek iyi çaylardan biri... 

 

Benim 3 ölçek mevlana, 1 ölçek winchester castle earl grey harmanımın yanında çok sönük kaldı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok denedim. En iyi çay Çaykur Organik Rize. Ondan sonra Organik Hemşin gelir. 2 ölçek Organik Rize,1 ölçek Altınbaş,yarım ölçek Çaykur Tomurcuk,2 çay kaşığı da Organik yeşil çay.

 

Demlik ve su aynı anda kaynatılır. 10 dakika sonra demlik kaynayan suyun üstünden alınır,suyun altı kapatılır,5 dakika dinlenmeye bırakılır. 5 dakika sonra ılınmış su demliğe koyulur. Tekrar düşük ateşte suyla beraber demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra hazır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 dakika önce, Bloody said:

Ben çok denedim. En iyi çay Çaykur Organik Rize. Ondan sonra Organik Hemşin gelir. 2 ölçek Organik Rize,1 ölçek Altınbaş,yarım ölçek Çaykur Tomurcuk,2 çay kaşığı da Organik yeşil çay.

 

Demlik ve su aynı anda kaynatılır. 10 dakika sonra demlik kaynayan suyun üstünden alınır,suyun altı kapatılır,5 dakika dinlenmeye bırakılır. 5 dakika sonra ılınmış su demliğe koyulur. Tekrar düşük ateşte suyla beraber demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra hazır.

@Bloody ''2 ölçek Organik Rize,1 ölçek Altınbaş,yarım ölçek Çaykur Tomurcuk,2 çay kaşığı da Organik yeşil çay'' aynı demlik içinemi bunları sırayla döküyoruz. Yoksa tek hazırlamalık çay ölçeklerimi hepsi ayrı ayrı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı demliğe. Kişi sayısına göre oranlar arttırılabilir. Tomurcuğu çok arttırmayın acı yapar çayı. Yeşil çayı da arttırmayın fazla bağırsakları fazla çalıştırır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ilginç bu yaşıma kadar çoğu zaman dışarıda hep çay içiyordum. Evde arzumun çay makinesi var hep demlğine 1,2-2 kepçe çay atardım. Demek yıllardır yanlış yapıyormuşum çayı :facepalm:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

çay makinesini çöpe at, hele içi plastik falansa çöp öğütücüden geçirip kanalizasyona akıt :)

 

güzel bir porselen ya da çam demlik al çay demlemek için.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 minutes ago, Narcissus said:

Mümkünse çay tiryakileri en son da kendilerini linç etsinler de evin biriken çöplerini atmışcasına rahatlayalım.. :rock:

 

sen git kendine bir protein shake yap, beyin kasların erimiş...

 

ne anlarsın çaydan, envai çeşit içecek aldım bu herif eve misafirliğe geliyor diye, ne içersin yemekle evlat ?  -su :shot:

 

bunlar hep dayak yemeden büyümenin getirdiği eksiklikler, yakında düzelteceğiz seni merak etme :icon_basebat:

pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

65 derece yaz sıcağında dilin damağın mağma içiyormuşcasına m. koyularak  "OH İYİ GELDİ HARARETİMİ ALDI"  kafasını asla anlayamıyacağım için su gibi bi bebeğim varken başka niye bir şey içim ki .. :icon_bye: 

 

Çay tiryakiliği Cerebral Kezbanysm hastalığının en büyük belirtisidir buarada... kendine dikkat et tombişim.. :kayik:

 

 

 

PS Kaç gündür yazıcam ama forumda toplam 6 kişi aktif olduğu için psikolojim gelip yazmama engel oluyordu, şimdi aklıma gelmişken yazim... Gears of War başlığındaki emoticonslarla olan sorunun nedeni siyah temada " Categories " ifadesini okumak için 45 derece astigmat olup monitorün arkasına kadar yaklaşıp ekrana bakmak gerekliliği imiş buarada... GJ 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, Narcissus said:

PS Kaç gündür yazıcam ama forumda toplam 6 kişi aktif olduğu için psikolojim gelip yazmama engel oluyordu, şimdi aklıma gelmişken yazim... Gears of War başlığındaki emoticonslarla olan sorunun nedeni siyah temada " Categories " ifadesini okumak için 45 derece astigmat olup monitorün arkasına kadar yaklaşıp ekrana bakmak gerekliliği imiş buarada... GJ 

 

bulmuşsun bunuyorsun :)

 

soğuk su içince için üşür, derideki gözeneklerin kapanır, sıcaklık içine hapsolur. oysa ki çay içince o gözenekler açılır, doğal yoldan serinlersin, lisede biyoloji okumadan nasıl kimya mühendisliği diploması verdiler sana yahu, kimlerin eline kaldık arkadaş :lol: 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu herifin ilkokul kafası beni benden alıyor..  :lol:

 

Ağzın dilin haşlandıktan sonra siz tombişlerin odadan mutfağa kadar gidip gelirken bile nükseden terlemesiyle aynı hissiyatı yaşaması durumuna hararet alınması diyorsan..  Söyleyeceğim başka bir şey yok kezocum :/ 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yok makinenin demlik cam. Öğrendiğim iyi oldu ama uygulamaya geçirmem zor bu şekilde 40/45 dakikayı göz önüne almak lazım. O yüzden o damak tadına alışmadığım iyi olmuş bir bakıma. Ben gene aynen devam 1/2 kaşık zor diğeri hazırlamak :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

gallery_77955_2256_147736.png

 

1 hour ago, RFID said:

Yok makinenin demlik cam. Öğrendiğim iyi oldu ama uygulamaya geçirmem zor bu şekilde 40/45 dakikayı göz önüne almak lazım. O yüzden o damak tadına alışmadığım iyi olmuş bir bakıma. Ben gene aynen devam 1/2 kaşık zor diğeri hazırlamak :D

 

Kuru çayın üstüne kaynar suyu boca etme bari, şöyle 1 - 1.5 cm derinliğini geçmeyecek kadar oda ısısında su ile demleyeceğin çayları önce ıslat, sonra da kaynattığın suyu biraz dinlendirip, yani tam 100 derece değil de 85-90 derece gibi iken yavaş yavaş dökerek demle, demlikte ıslattığın çayı. Vaktin az ise bu da pratik bir yöntem. Çaydanlığın altı kaynayınca da 10-15 dk demlenmesi için bırakırsın işte.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Madem çaylara girdiniz, tavsiyem Doğuş Export çay. 

Tanıdığım bir abim, fabrikadan seçilmiş paket getiriyor bazen, tadı daha farklı oluyor ancak marketlerde satılanlarda yine iyidir. 

Bizim Türk çayının özelliği yüksek ısıda ancak demini vermesi. O yüzden 85-90 derece yerine kaynayan su ile demlemek daha iyi sonuç verir. Çayı demlemeden önce demlik ısınmış olmalı, ancak çayı da demlike koyup ısıtıyorum diye çayı yakmamak lazım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 6/13/2017 at 8:45 PM, stardust said:

Kuru çayın üstüne kaynar suyu boca etme bari, şöyle 1 - 1.5 cm derinliğini geçmeyecek kadar oda ısısında su ile demleyeceğin çayları önce ıslat, sonra da kaynattığın suyu biraz dinlendirip, yani tam 100 derece değil de 85-90 derece gibi iken yavaş yavaş dökerek demle, demlikte ıslattığın çayı. Vaktin az ise bu da pratik bir yöntem. Çaydanlığın altı kaynayınca da 10-15 dk demlenmesi için bırakırsın işte.

 

12 hours ago, cherqes said:

Madem çaylara girdiniz, tavsiyem Doğuş Export çay. 

Tanıdığım bir abim, fabrikadan seçilmiş paket getiriyor bazen, tadı daha farklı oluyor ancak marketlerde satılanlarda yine iyidir. 

Bizim Türk çayının özelliği yüksek ısıda ancak demini vermesi. O yüzden 85-90 derece yerine kaynayan su ile demlemek daha iyi sonuç verir. Çayı demlemeden önce demlik ısınmış olmalı, ancak çayı da demlike koyup ısıtıyorum diye çayı yakmamak lazım. 

:icon_think:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

cherqes'in dediği doğu olabilir, ben Türk çayındansa Seylon/Sri Lanka çayı daha çok seviyorum açıkçası. Onun nasıl demlenmesi gerektiğini araştırmıştım. 

 

fakat bildiğim 100 derecede sürekli kaynatmak hangi çay olursa olsun yakar ve buruklaştırır çayın tadını.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 saat önce, stardust said:

cherqes'in dediği doğu olabilir, ben Türk çayındansa Seylon/Sri Lanka çayı daha çok seviyorum açıkçası. Onun nasıl demlenmesi gerektiğini araştırmıştım. 

 

fakat bildiğim 100 derecede sürekli kaynatmak hangi çay olursa olsun yakar ve buruklaştırır çayın tadını.

 

Doğru söylüyorsun star. Çayı demlerken kaynar su ile demleyip sıcak su dolu alt demlike koymanız lazım. Demlik direk ocakla temas ederek kaynamaya devam ederse o çay içilemez, yakmış olursun. 10 yıl Karadeniz'de ( 5 yılı neredeyse çay fabrikalarının ortasında) yaşamış olarak önerimi yaptım :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok