Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Şöyle bi tecrübe paylaşayım , 75Hz Freesync monitörüm ile (viewsonic vx2257-mhd) rx470 kullanıyorum. BF1 de 75 fps ve üstü 75 olarak sabitlendiğinden görüntü muazzam leziz ama fx8300 cpu yüzünden bazen 55FPS lere düştüğünde sanırım Freesync sayesinde görüntüde yırtılma yada rahatsız edici bir gecikme görmüyorum . eski 60hz lik monitörde bu rahatsız ediyordu misal. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Amd, Vega shipment için beklenti q2 demiş: "GPU products based on the Vega architecture are expected to ship in the second quarter of 2017." Şimdi bu beklenti olunca satış ve daha da önemlisi bulunabilirlik q3 mü olacak diye düşündürdü. https://videocardz.com/65668/amd-products-based-on-vega-expected-to-ship-in-q2-2017 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Vega da yalan oldu desenize. Gerçi ben şimdilik mutlu mesut yaşıyorum rx480 ile. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Yalan olmadı da çıkışı için mart sonu nisan başı düşüncesi gitgide yaza doğru öteleniyor. Bir de performansı hala muamma. wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Burada da Mart gibi Ryzen hemen arkasından da Vega çıkacak diyor. http://www.pcworld.com/article/3163500/components/amd-confirms-its-ryzen-cpu-will-launch-in-early-march-followed-by-the-vega-gpu.html Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 3, 2017 Muhtemelen doğrudur ama pcworld ile amd kanka modunda takılıyor. O yüzden haberi olabilecek en iyi şekilde yansıtıyor olabilirler. Tanıtım tarihleri artık pek bir şey ifade etmiyor malum. Geçen yaz, hem Nvidia, hem de Amd için tanıtım ile bulunabilirlik arasında "aylar" oynadı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 15, 2017 Geçen girmeyi unuttum. Amd bu ay sonu başlayacak olan gdc'de yeni bir capcaicin etkinliği yapacakmış: https://videocardz.com/65948/amd-announces-capcaicin-event-at-gdc-2017-on-february-28th Geçen yıl yapılan etkinlik, genel olarak güzeldi ama tanıtılan pro duo yalan olmuştu. Bu yıl beklentiler, vega'nın gösterilmesine yönelik ancak kesin bir şey söylemek de güç. Zira vega için hala biraz daha zaman gerektiği düşüncesi hakim. O yüzden Ryzen'lı sistem kurup "bakın bunda vega var, böyle de oynatıyor" diyebilirler. Geçen yıl öyle olmuştu. Bir pc gösterip "bunda Polaris var, Hitman'i çok acayip oynatıyor" gibisinden laflar etmişlerdi. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Sıradan gidiyoruz: Vega 10 ve 11, Amd'nin yeni serisi olan RX 500 serisine güç veren gpular olacak. Vega 10 zaten hbm2 ile geliyor, biliyoruz. Vega 11 ise muhtemelen g5x ile gelecekmiş. 1070'in tahtına göz koymuş diyorlar: https://videocardz.com/66239/what-we-know-about-vega Vega10'un olayı, Fury serisi gibi biraz niş olacakmış. Fiyat aralığı da o türden olur gibi görünüyor. Vega'dan sonra Polaris'ler de devam edecek denmiş. Yani alt seviye 400'ler, üst seviye 500'ler gibi bir durum çıkıyor ortaya. Ama Amd 400'leri yeniden isimlendirip satabilir de tabi. Vega'ların çıkışı için de mayıs denmiş ki bu zaten bekleniyordu. Güç girişileri 8+6 pin görünüyor: Zaten Vega 10 için 230 watt tdp gibi ifadeler geçiyordu. Bunda da bir gariplik yok. Ama hbm2 + artan verimlilikle 1080'e rakip olursa, Vega 10 için pek de parlak bir durum olmaz. Aots testlerinde ise 580 diye bir model görünmüş: Skoru, 1070 seviyesinde denmiş. Doğal olarak 480'in yeniden isimlendirilmiş hali olamaz. Bir de 560 düşmüş: Bu belki yeniden isimlendirme olabilir. Çünkü Vega mimarili alt seviye gpu beklenmiyor şuanda. Vega'nın logosu da şuymuş: Bir diğer 8+6 pin fotosu: Kart-ı şahanelerin kendisi: Daha fazlası: https://videocardz.com/66267/amd-radeon-vega-graphics-card-and-logo-revealed Amd, 2. çeyrekte sunmayı planlıyoruz demiş. Yok, daha fazla bekleseydiniz dedirtiyorlar. Yeni bir Star Wars videosu da gelmiş: Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 24, 2017 Sıcak havayı kartın arkasına arkasına üfletmişler ne güzel montaj. Kafası güzelmiş herhalde arkadaşın. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 28, 2017 Yalan olmazsa 3 saat sonra Vega'nın tanıtılacağı etkinlik başlayacak. Daha önce mimariye dair bazı bilgiler verildiği için ve gpunun genel yapısı görüldüğü için teknik detaylara yönelik bilgiler gelebilir. En azından daha elle tutulur bilgilerin verilmesi muhtemel. Hatta çıkış tarihine dair de bilgiler gelebilir. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 28, 2017 Hani olmaz ama olurda VEGA iyi izlenim verirse CPU kanadından sonra GPU tarafındada hızlı bir sene geçirebiliriz. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 28, 2017 Sunumu izlemedim. Eve yeni geldim. Ama şöyle haberlere bir bakayım dedim, herkes dalgasını geçiyor. Amd, Vega'nın Vega olduğunu açıklayarak bir ilke imza atmış diyorlar. Ha bir de raja tişört tanıtmış: Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 28, 2017 İşte tam da bunu diyordum. "Vega is going to be called as Vega!!" Vay be!! Etkinliği biraz izleyeyim dedim ve gördüm ki Amd, gpu konusunda kendisinden yeni dönemde de bir şey beklemememiz gerektiğini gösteren önemli ipuçları vermiş. Geçen yılki etkinlik bile daha iyiydi. Tam Ryzen'le havaya giriyoruz, gpu tarafında da bir şeyler gelecek heralde falan diyoruz, ama o havayı bitirmeyi her seferinde başarıyorlar. O değil, saat 6'da Nvidia kobrayı salacak, Amd de "hmmm demek etkinlik/tanıtım böyle yapılıyormuş " diyecek. Sonra da nal toplamaya devam. TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 28, 2017 Aynen öyle yani bir cümbüş havası esiyor sonrası dediğin gibi . mamad beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 1, 2017 Salak bunlar, vallaha billaha salak. :facepalm: mamad beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 1, 2017 Performansı hakkında bir bilgi verildi mi , niye bu kadar eleştiri? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 1, 2017 Sorun orada zaten, hiç bir şey verilmedi. Adı Vega olacak, logosu da bu. Bu kadar.. Benim düşüncem Vega ile ilgili ortaya birşeyler koymak için ellerinde yeterli malzeme yok. Dediler ki biz bu lansmanı erteleyelim ama tarih verdik falan ne yapacağız? Hali hazırda Ryzen rüzgarı da iyi esiyor, yalandan çıkar logosu bu, adı bu deriz kapatırız, "lansman yaptık mı yaptık olur", diye düşündüler. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 1, 2017 Süpermatik lansman olmuş. LP'ye tam haftalık gündemde doksana çakacak orta yapmışlar. mamad beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 1, 2017 Süpermatik lansman olmuş. LP'ye tam haftalık gündemde doksana çakacak orta yapmışlar. Aynen. Dün gece benim de aklıma bu gelmişti. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 1, 2017 Rx 500 serisi için bazı haberler gelmiş, pek hoş değil: https://videocardz.com/66359/amd-radeon-rx-500-series-to-launch-in-april Burda söylenene göre 400 serisi biraz oc yapılarak 500 serisi olarak karşımıza çıkacak. Nisanda geleceği söylenmiş. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 3, 2017 GPU kanadında işler yalan olmuş gibi , Sanki işin yetişmeyeceğini anladıklarında iş işten geçmiş iptal edememişler gibi bir durum var. Cem Yılmaz'ın gösterilerinden birinde bahsettiğinin aynısı "kağıttan süt yapıcaz deyip yapamayan TV programcısı" durumu var. İnsan demeden edemiyor yahu bu nasıl iş kaç jenerasyondur hep bir planlama sunum üretim sürücü vb bir ton hata yapıyorlar. bundan sonra olmasa diyemiyorum o temennide çok eskide kaldı o hakkı kullandık. Beceriksizlikleri sayesinde mobil'de Nvidia tek kaldı ona yanıyorum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2017 Rx470 devam sonrası gtx1070 olursa 80 olmadı 90 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10, 2017 Vega = 64 cu denmiş: https://videocardz.com/67242/amd-vega-with-64-compute-units-spotted 64 x 64 = 4096 shader = Fury X. Tabi yapılan yenilikler, artan bellek miktarı, daha yüksek çalışma hızını hesaba katmadan bunu söylüyoruz. Ancak toplamda Fury X'in üzerine %50 performans sağlaması bunlarla ne kadar mümkün, biraz düşündürücü. Ya da siteler artık "ulan şu ayarları kökleyelim, nasıl olsa 4 gb belleğe çakılıp kalmadılar artık" diyecekler. Bir de her cu'da 80 shader beklentisi var(dı). Bakalım onda bir gelişme olacak mı. Sonuçta Vega'dakiler NCU olarak geçiyor. Diğer taraftan 480 de 290x'le benzer performans sunuyordu. Tabi bunda mimarinin yenilenmesi, daha yüksek gpu hızı gibi durumların da etkisi vardı. Mesela 290x, ortalamada 940 mhz gibi bir hızda çalışıyor. 480 ise 1200 mhz civarında. 480'de azalan shader sayısına rağmen artan gpu hızı işlem gücünde neredeyse eşitlik sağlıyor. 480'de azalan bant genişliği, veri sıkıştırma teknikleriyle çok sorun olmazken tıpkı Nvidia'da olduğu gibi yüksek çözünürlükte performans kaybının artmasına yol açıyor. Özetle 480 vs 290x durumuna bakarak, Vega vs Fury durumunu belli ölçüde yorumlamamız mümkün. Ancak böyle bir bakış açısıyla Vega'nın vadettiğini vermesi zor görünüyor. Demek ki yenilenen mimari düşündüğümüzden daha fazla farklılık ve gelişim sunacak. Ya da gpu hızı çok daha yüksek olacak. Yine de compute testlerine göre 1080'in önünde olması iyi haber: Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş