Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 APU olayında zaten AMD > Intel. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 Gpu kısmı öyleydi de, artık cpu kısmı da iyi iş çıkartıyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Ryzen almayanı döveceklermiş: https://www.techpowerup.com/240383/amd-announces-official-price-cuts-for-ryzen-processors Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Şimdi bu apular 1.nesil ryzen tabanlı olacak galiba, yani birkaç ay sonra çıkacak olan ryzen refresh ile alakası yok sanırım, ona rağmen 2400G alıp ekran kartı işini de aradan çıkartmayı düşünüyorum, hatta 2 çekirdek olmasa 2200G bile yeterdi bana, anakartı da fiyat durumlarına göre 400 serisi birşey alırım bu kadar beklemişken, biraz daha uzun ömürlü olsun bari. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 9, 2018 2200G zaten 4 çekirdekmiş ya, 2c4t olan 2200U mobil apuymuş. 2200G yetecek büyük ihtimalle bana. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 DH'de haber edilmiş, biraz hızlı konuşsada fena bir anlatım olmamış ben beğendim, tahmin ediliği üzere 12nm üretim Ryzenlerin daha stabil olması vb birkaç avantajla geliyor, desktop tarafında 2200G/2400G modeli gerçekten iyi bir seçenek gibi görünüyor, diğer modellerde deniliği gibi %10 ile gelecekse 8serisi çıkmadan önceki AMD avantaj seviyesine geri dönülmüş olacak, bellek sorunu olmayan ve bir miktar daha iyi OC olan Ryzen+ AMD'nin satışlarını arttırabilir. Kaynak :https://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-Ryzen-efsanesi-tam-gaz-Ryzen-2-geliyor-Ryzenlar-ucuzluyor.htm Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Ryzen yakın bir zamanda nasipse iyi bir upgrade seçeneği olarak duruyor benim için. Hali hazırda amd sistemden zaten memnunum performansı yerinde , gözüm ryzen 5-1600 serisinde , ona denk ryzen2 ve 400 serisi anakart işine sıcak bakıyorum. Yaz bir gelsin hayırlısıyla fiyatlar yerine otursun bakarız . Ancak 2200G ve 2400G intelin Corei3 ve gt1030 'unu raflardan silmeye ciddi aday ben şimdiden söyleyeyim. Low-end de intel hamle yapamazsa silinir. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Ryzen-2 adam akıllı 4,5GHz yapmazsa değiştirmem ben 1700'ü. Şu an kassam günlük 1.43V ile 4GHz kullanırım ama ne anlamı var? Yapsın 1,35V ile 4,5GHz o zaman alırım yeni seriyi. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Ryzen 2 serisi daha çok Ryzen'e geçme tereddütünde bulunup intel 8'e geçmemiş olanlara hitap ediyor, elindeki sistemden memnun olan adam zaten bu seriyide pas geçebilir yada limitine kadar kullanmeye devam eder. INTEL'in low-end arena'da AMD'ye teslim olması gerçekçi bir senaryo değil, bu yıl içinde masaüstü sistemler için şuankinden çok daha güçlü dahili GPU barındıran işlemcilerin duyurusunu yaparlar diye bir tahminim var, keşke AMD 220G/2400G ikilisini daha iddialı bir fiyattan getirsede yüksek satış rakamlarına ulaşsa. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Ryzen-2 sandığımızdan daha yakın olabilir. Crosshair için yeni BIOS geldi, ikinci nesle destek gelmiş. http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/32610#post_26542960 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 4 saat önce, wazzap said: Ryzen-2 adam akıllı 4,5GHz yapmazsa değiştirmem ben 1700'ü. Şu an kassam günlük 1.43V ile 4GHz kullanırım ama ne anlamı var? Yapsın 1,35V ile 4,5GHz o zaman alırım yeni seriyi. 4,5ghz çok iyimser bir rakam vcore için zaten utopik benim tahminimce frekans olarak pek değil ama bu ram sorunlarını tamamen giderilmiş 100/200mhz daha atım yapabilecek işlemci gelecektir.4,5ghz keske olsa direk değiştiririm ama hiç ihtimal vermiyorum şuanki 4ghz duvarının kalmış hali gelicektir diye tahmin ediyorum. yani 4ghz rahat olur max 4,3 olur oda cok golden sample olması şartı ile. Ahanda buraya yazıyorum wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 İşte ben de o zaman değiştirmem hocam. @Psikobat Psikobat beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Bir sızıntıya göre 200 MHz artış ile geliyormuş yeni Ryzen 2 2600. Eğer haber doğruysa simitçi AMD'nin GPUlarından uzak durduğum gibi CPUlarından da uzak duracağım artık. https://hothardware.com/news/amd-ryzen-5-2600-12nm-zen-cpu-asus-crosshair-vii-hero-x470-motherboard Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 19, 2018 @rammstein Birde şöyle düşünün, öncelikle +200mhz hem az değil hemde sadece frekans artışı olmayacak, bellek optimizasyonu (yada sorunsuzluğu diyelim) beklenen kazanımlar olacak, infinity fabric zımbırtısı bu kadar kısa sürede değişmesede tasarım minimal bir revizyona sokulmuş ve belki bir kazanım olabilir kim bilir, Ryzen'de frekansın artırılamamasının sebebide salt tasarımı itibariyle hızlananaması diye biliyorum, zorlandığındaki dehşet güç tüketimi ve aşırı ısınma , çalışmama durumuda yine tasarımın ederinden kaynaklanıyor. neyse ilk yazdıklarım gerçekleşsin bence fazlasıyla yeterlidir. hee birde +2core ile gelirse ki bana göre düşük ihtimal harika olur, bence bir sonraki nesil yani Zen2 Ryzen'lerde hem frekans hemde core sayısı artırılacak, şimdiden gereksiz bir artışa gidip ileride önlerini tıkmamak istemeleri mantıklı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 23, 2018 Ryzen APU intel'i kendi segmentinde epey zorlayacak, 99$ ucuza iyi boya yada HTPC düşünenler için harika duruyor. Kaynak; http://www.3dcenter.org/ Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 14, 2018 Anakartlara yeni işlemciler için BIOS güncellemesi geldi: "Update AGESA for future coming processors." http://www.asrock.com/mb/AMD/X370 Taichi/#BIOS Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 14, 2018 Ohooo, AMD de diş macunu kullanmaya başladı herhalde. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 14, 2018 (düzenlendi) Bilen yazabilir mi? neden delid'de yapılan sıvı metal'le silikon'un iletişimi iyileştirme işi neden fabrikasyon olarak getirilmiyorda insan'lara takla attırılıyor? silikon'un üzerine macun sürülmesi tamamen maliyet düşünülmesinden mi kaynaklanıyor yada ne? düzeltme: imla hataları Şubat 14, 2018 mehmetclk tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 15, 2018 Maliyet. 2. nesil Ryzen'ler lehimlenmiş(soldered) olacakmış. https://np.reddit.com/r/Amd/comments/7xhren/raven_ridge_ryzen_5_2400g_delidding_beforeafter/du916i5/ Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 15, 2018 yok bi de olmasaydı Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 15, 2018 intel yıllardır lehimlemiyor ? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 15, 2018 28 minutes ago, allreadydead said: intel yıllardır lehimlemiyor ? Lehimlememeyi bırak, lehimlenmişlere ekstra para istiyordu. https://wccftech.com/intel-core-i7-8700k-ultra-edition-cpu-der8auer-caseking-pre-binned/ Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 15, 2018 Xeon'ların büyük kısmı lehimli. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 16, 2018 Sorun, mainstream ve enthusiast serisi i3-5-7 de zaten hocam. Xeon'da öyle bir riske giremezler Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 19, 2018 İntel bir ara onunla ilgili tepki gelince saçma bir açıklama yapmıştı, yanlış hatırlamıyorsam uzun vadeli kullanımda lehim çatlama/deforme/ özelliğini yitirme vs oluyormuş onun için sözde macuna geçmişler ki hikaye. E ozaman adama derler 2. nesili görmezden mi gelelim diye ? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş