CPU savaşları
4 4

Bu konuda 1.356 mesaj var

Var gibi görünüyor.
Thermal Grizzly blog sayfasında "hali hazırdaki birçok ürünümüz Ryzen 9800X3D ve 9950X3D ile uyumlu" gibi birşey yumurtlamış. Muhtemelen bu iki işlemci birlikte yada peş peşe lanse edilecek.

Buradaki soru 9950X3D yine önceki nesildeki gibi tek CCX 3D'li mi olacak yoksa bu sefer her iki CCX'de 3D bellek olacak mı?

Önceki nesilde AMD 3D belleğin çift CCX'li işlemcilerde pek verimli olmadığını söylemişti, Kulağa da mantıklı geliyor, komşu işlemcinin L3 belleğinden veri alıp okumak falan tek CCX gibi olmaz.

The launch of the new X3D processors for the Ryzen 9000 series is imminent. We have been able to verify internally that both the Ryzen 9800X3D and the 9950X3D will be compatible with some of our products. 

https://www.thermal-grizzly.com/en/blog/important-notice-extended-compatibility-for-amd-products-with-ryzen-9000x3d

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 6/19/2017 at 3:11 PM, T800 said:

Intel hep böyledir ama, iki nesil işlemci bir chipset ile çalışır sonra yenisine geçilir.

Eskiden tek nesildi. 2 nesil yine iyi. AMD'den tokadı yemese bunlar da olmazdı.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Pat Gelsinger denen adamı kovmadıktan sonra başlarından daha çok ipi tutar itnel. Geçen TMSF nin memleketi hakkında ileri geri konuşan gelsinger yüzünden TMSF nin itnel e vermiş olduğu indirimli üretim anlaşmasını feshettiği duyuruldu. 

Geçmişler olsun. Arrowlake de bir cacık değil. Varsa yoksa tokat manyağı itnel. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
57 minutes ago, SkyWarrior said:

Pat Gelsinger denen adamı kovmadıktan sonra başlarından daha çok ipi tutar itnel. Geçen TMSF nin memleketi hakkında ileri geri konuşan gelsinger yüzünden TMSF nin itnel e vermiş olduğu indirimli üretim anlaşmasını feshettiği duyuruldu. 

Geçmişler olsun. Arrowlake de bir cacık değil. Varsa yoksa tokat manyağı itnel. 

Hocam Intel'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile bir işi yoktur. TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ve onun ülkesi için söyledikleri de dedikodudan ibaret değil mi? Gerçi söylememiştir demek pek mümkün değil. Intel'in vizyonsuz CEO'ları son yıllarda arka arkaya göreve geldi maalesef.

SkyWarrior beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
32 minutes ago, Definitive said:

Hocam Intel'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile bir işi yoktur. TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ve onun ülkesi için söyledikleri de dedikodudan ibaret değil mi? Gerçi söylememiştir demek pek mümkün değil. Intel'in vizyonsuz CEO'ları son yıllarda arka arkaya göreve geldi maalesef.

LOL TSMC evet. Kafa memleketin ekonomisinde olunca. 

Söylememiştir değil direk TSMC den açıklama geldi. Pat Gelsinger için nezaketsiz bir insan tanımı yaptılar ve direk sildiler anlaşmayı. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
46 dakika önce, Definitive said:

Hocam Intel'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile bir işi yoktur.

Reis Intel'e de kayyım atayacakmış diyolla...

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
17 minutes ago, SkyWarrior said:

Söylememiştir değil direk TSMC den açıklama geldi. Pat Gelsinger için nezaketsiz bir insan tanımı yaptılar ve direk sildiler anlaşmayı. 

Ben TSMC'nin resmi bir beyanını görmemiştim bununla ilgili orada burada söylenti olarak yer alıyordu.

4 minutes ago, Najaz said:

Reis Intel'e de kayyım atayacakmış diyolla...

Pat'in genlerinde bozukluk mu bulmuş ne yapmış? 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

9800X3D incelemeleri düştü. Merak eden baksın, ben bir şey yazınca "fanboy" oluyorum.

wazzap tarafından düzenlendi
SkyWarrior beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım 5000 serisi GPU'lar ile birlikte mevcut sistemi yükseltmek gibi bir kaşıntı tutacak. Neyse ki üşengeç bir insanım bu konuda. Mevcut parçaları sök yenilerini tak falan çok zoruma gidiyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

18 saat önce, SkyWarrior said:

7800x3d kullanıcıları bile geçmeyi düşünüyorlar. Geçilir de.

Varsa oyle bir cengaver 7800x3d'sini alalim ucuza :D

4K ve 2K sonuclari

cyberpunk-2077-rt-3840-2160.pngcyberpunk-2077-rt-2560-1440.png

7800x3d'ye karsi uygulama performansinda gozle gorulur artis var... Ama Intel uygulama kisminda tokatliyor bunu... Oyunlarda hep ilk sirada yer almis tamam ama 7800x3d satip da alinacak bir tarafini goremedim... 

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

8 çekirdekli işlemci ile 24 çekirdekli işlemciyi MT programlarda karşılaştırıp tokatlıyor falan demek ilginç

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Intel bir sürü e core dayadı o kadar e core u sadece e core dan ibaret bir cpu yapsaydı da o Core counttan kazanırdı intel. 9800X3D oyun işlemcisi. Üretkenlik için düşünmemek lazım. Intel P core üzerinden pazarlasa da cpuları E corelarda ciddi yol aldı aslında performans olarak. Sırf E core dan ibaret Xeon işlemci çıkarttı ve iyi de iş görüyorlar. Intel'in sorunu hatalarını kabul etmemesi müşteriyi enayi yerine koyması. AMD nin 9950X i alınmalı üretkenlik vs göz önünde bulundurulacaksa. Oyun performansı da çok fena değil o işlemcinin. 

Bu arada 7800X3D yi hayatta almazdım bu incelemelerden sonra.

1- 9800X3D gibi sustained turbo yapamıyor hep bir araz. 

2- PBO açınca 9800X3D den daha fazla enerji harcıyor. 

3- 9800X3D full load altında 7800X3D den çok daha sıcak değil

4- şu anda aynı fiyata gidiyorlar ve stokta yok 7800X3D. Ucuzlasa da tercih edilmez. 

SkyWarrior tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

24H2 bu arada CPU performansını düşürdü sanırım, biraz daha bakmam lazım, 40.000 gibiyken Cinebench R23 skoru 23H2 ile 24H2 ile 38.000 civarlarına indi, Intel CPU performansına yönelik şikayetlere de denk geldim bakınca nete.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 minutes ago, T800 said:

24H2 bu arada CPU performansını düşürdü sanırım, biraz daha bakmam lazım, 40.000 gibiyken Cinebench R23 skoru 23H2 ile 24H2 ile 38.000 civarlarına indi, Intel CPU performansına yönelik şikayetlere de denk geldim bakınca nete.

Size 24H2 update geldi mi yoksa iso ile temiz kurulum mu yaptınız?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gelmiyor maalesef, bu tip updateleri maalesef temiz kurmam gerekiyor neredeyse her zaman. Download edip üzerine güncellemekte işe yaramıyor yine her zaman neredeyse, sürücü uyumsuz falan diyor olmuyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia şimdi de üst seviye işlemci hazırlıyor deniyor:

https://www.techpowerup.com/328422/new-arm-cpus-from-nvidia-coming-in-2025

Elbette ARM tabanlı, ancak Apple'ın M işlemcilerine benzer şekilde kendi ekosistemi için oldukça güçlü ve işlevsel olabileceği söylenmiş. Ayrıca MediaTek ile ortak çalışıyor deniyor. Son olaraksa Nvidia'nın hayvan gibi şiyapıp tekrar en değerli şirket olduğunu görüyoruz:

Ekran görüntüsü 2024-11-08 070530.png

Sanki bu kez daha kalıcı olmuş gibi.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
4 4

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok