Mesaj tarihi: Eylül 23 6 ay kadar önce kelepirden m5 yayı düşürdüm, paslı olduğu ve artık bir işe yaramayacağı düşüncesi ile neredeyse bedavaya aldım. yaylar bu şekilde geldi. tabi aldığım kişi alan kişinin kim olduğundan haberi yoktu böyle değerli parçaları kelepirden artık işe yaramaz diye alıp sıfırlayıp taktığım şeylerin haddi hesabı yok şu arabada. önce şu şekilde tellemeyle temizlik işlemi yaptım (dile kolay, 2 hafta sürdü. işçiliği çok zor) full temizlenmiş halleri; sonrasında pastan ötürü biraz karıncalanma olduğu için sanki orjinal hali öyleymiş gibi elektrostatik pütürlü boya attırdım, son hali şu şekilde sıfır gibi oldu; geçen hafta itibariyle ise arabaya taktırdım. before&after sonuç şu şekilde (yüksekliğe dikkat) https://imgur.com/a/VhukrxL Najaz, stardust, Atrin and 4 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 23 iş bilenin kılıç kuşananın Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 24 Helezonlar kartalın koltuğuna da güzel yakışmış. TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 24 1 hour ago, Altan Yoklar said: 2 cm alçalmış mı? evet arka 3cm'e yakın alçaldı, ön 2cm kadar. eski hali gereksiz yüksekti bence. arabanın "handling"i inanılmaz değişti, çok daha güven verir hale geldi özellikle virajlarda. sertliği değişmedi ama konforu arttı ilginç şekilde. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 24 4 saat önce, TiesTorN said: evet arka 3cm'e yakın alçaldı, ön 2cm kadar. eski hali gereksiz yüksekti bence. arabanın "handling"i inanılmaz değişti, çok daha güven verir hale geldi özellikle virajlarda. sertliği değişmedi ama konforu arttı ilginç şekilde. "Gravity center" (çekim mekezi veya ağırlık merkezi demekmiş) alçalınca güvenliği de artmış TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 4 1 hafta önce otoparka motoru sürmek için inmiştim. alışkanlık olarak bmw'nin kırmızı alarm ledine bakarım her indiğimde, yanıp sönüyor mu diye. baktım yanıp sönmüyor. kapıları kilitlemedim mi acaba diye kapılara baktım, onlar da kilitli. bu tek bir sonuca çıkıyordu; akü bitmiş... envai çeşit küfür ve "ya sabır" söylemleri eşliğinde bagajı anahtarla manuel olarak açıp aküyü söktüm eve çıkardım şarj etmek için. geçen sene canlandırdığım aküden "buraya kadarmış galiba" diye düşünürken aküde yaptığım kapasite ölçümünde herhangi bir sorun olmadığını gördüm. bu da tek bir şey demek; arabada parazit var (akım kaçağı) aküyü 16 saat şarj ettikten sonra (köküne kadar kurutmuş araba, 6v'a inmiş akü. bir de onu canlandırmakla uğraştım bir sürü yine) multimetre ile indim garaja, arabanın akü bağlantısını multimetre üzerinden yapıp çektiği akım değerlerini izledim. uyku modunda max 40-50ma çekmesi gerekirken 500ma civarı çektiğini gördüm. aküyü bir kaç günde bitirmek için yeterli bir miktar. altından girdim, üstünden çıktım sonunda suçluyu buldum. araç telefonu ahizesi. kablosunu söker sökmez aküden çekilen akım 40ma'ya düştü. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez. vakti zamanında bimmerforum'da benzer konular okurken bir kaç yoruma denk gelmiştim ahizenin bu soruna yol açabildiğiyle alakalı. aklıma geldi, "ya ne alakası var" dedim ama yine de denedim, gerçekten buymuş. 20 yaş üstü araçlar gerçekten saatli bomba gibi. hiç alakasız şeylerden alakasız sorunlar çıkabiliyor. telefon ne işe yarıyor derseniz, hiç bir işe. sadece orta konsolda ışıl ışıl durması güzel oluyor, old school havası yaratıyor. ha sim kart takarsanız çalışır, ama günümüzde buna kim sim kart takmakla uğraşır. attım gitti bir köşeye. içini açarım bir ara, anakartında görülür bir sorun varsa tamir ederim geri takarım, yoksa çöp. Mono, wazzap and JardeL beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 4 20 dakika önce, TiesTorN said: telefon ne işe yarıyor derseniz, hiç bir işe. sadece orta konsolda ışıl ışıl durması güzel oluyor, old school havası yaratıyor. ha sim kart takarsanız çalışır, ama günümüzde buna kim sim kart takmakla uğraşır. attım gitti bir köşeye. içini açarım bir ara, anakartında görülür bir sorun varsa tamir ederim geri takarım, yoksa çöp. Bu tip araç telefonları sanırım NMT denilen bir sistemle çalışıyorlardı. GSM'den farklı olarak ses verisini analog olarak ileten bir şebekeydi bu NMT. O yüzden bunlara SIM kart takılmıyor ve GSM şebekesiyle çalışmıyor diye biliyorum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 4 28 minutes ago, Najaz said: Bu tip araç telefonları sanırım NMT denilen bir sistemle çalışıyorlardı. GSM'den farklı olarak ses verisini analog olarak ileten bir şebekeydi bu NMT. O yüzden bunlara SIM kart takılmıyor ve GSM şebekesiyle çalışmıyor diye biliyorum. e39 ve e38'deki telefonlar sim kart takılan cinsten. bu aracın dönemlerinde piyasada operatör olarak trcell, telsim ve aria vardı. bu operatörlerin id kodları bu telefonlara hard coded olduğu için sadece bunlarla çalışabiliyor. e telsim ve aria zaten tarih oldu, geriye sadece trcell kaldı. trcell takılırsa hala çalışıyor (denendi onaylandı) ama gerisi işe yaramıyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 4 1 hour ago, TiesTorN said: e39 ve e38'deki telefonlar sim kart takılan cinsten. bu aracın dönemlerinde piyasada operatör olarak trcell, telsim ve aria vardı. bu operatörlerin id kodları bu telefonlara hard coded olduğu için sadece bunlarla çalışabiliyor. e telsim ve aria zaten tarih oldu, geriye sadece trcell kaldı. trcell takılırsa hala çalışıyor (denendi onaylandı) ama gerisi işe yaramıyor. Hardcoded cihazlar sorun çıkartmasın diye Telsim -> Vodafone ve Aria -> Türk Telekom geçişlerinde korunmuştu ama yıllar oldu ben GSM sektöründen ayrılalı. Belki artık çöpe atmışlardır. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş