En son aldıklarınız
11 11

Bu konuda 5.743 mesaj var

ePn1Qpi.jpeg jN93mDe.jpeg Oe5Gr0d.jpeg

@jackjoker başkanım saygılar. beni masrafa sokma konusunda gösterdiğin emekler için teşekkür ederim. :bigstar:

kartı alışım da çok maceralı oldu, bir boş vaktimde anlatacağım. iyi bir yönetmen bulsam sinemaya uyarlayabilim maceramı. 2 kuruş ucuza alacağız diye uzakdoğu'nun altını üstüne getirdim... :zuh:

-

ayrıca bu kartın yanına 5800x3D yakışır dedim, ona da vurdum kırbacı biraz önce.

AM5 sisteme de geçecektim nerdeyse ama sırf oyun açısından bakarsan, 9800x3D işlemcinin 1440p çözünürlükte 5800x3D üstüne getirdiği en fazla %7, bazı GPU öncelikli oyunlarda sıfır, 9950x3d bile %5 hatta. 1080p'de FPS kasmıyorsan nerdeyse hiçbir getirisi yok.

o yüzden 5800x3D karaborsa olsa da, fahiş fiyatlarla satılsa da neden olduğunu anladım, stabil çalışan AM4 sistemi bozup, %7 performans için 9800x3D riskine girmedim.

2027'de AM6 platformu çıkana kadar götürür beni 5800x3D, rtx 5080 ile birlikte.

Çok daha ucuza MSI Vanguard vardı ama çingene kamyoneti gibi bir tasarımı olduğu için elim ona gitmedi, yine Asus vergisini ödedim ve TUF aldım.

hatta 10 bin lira üstüne Astral bile vardı ama çoook ilginç bir şekilde Astral 4. fandan dolayı daha gürültülü ve daha çok enerji harcayarak çalışmasına rağmen performansı bazı testlerde TUF ile aynı, bazılarında da TUF'un altında kalıyor. Astral olmamış...

zaten Evren başkan aldığına göre başka seçenekleri değerlendirmemek gerekirdi, yaptık bir hata :D

jackjoker, MilesTeg, Mono and 5 others beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 dakika önce, stardust said:

ePn1Qpi.jpeg jN93mDe.jpeg Oe5Gr0d.jpeg

@jackjoker başkanım saygılar. beni masrafa sokma konusunda gösterdiğin emekler için teşekkür ederim. :bigstar:

kartı alışım da çok maceralı oldu, bir boş vaktimde anlatacağım. iyi bir yönetmen bulsam sinemaya uyarlayabilim maceramı. 2 kuruş ucuza alacağız diye uzakdoğu'nun altını üstüne getirdim... :zuh:

-

ayrıca bu kartın yanına 5800x3D yakışır dedim, ona da vurdum kırbacı biraz önce.

AM5 sisteme de geçecektim nerdeyse ama sırf oyun açısından bakarsan, 9800x3D işlemcinin 1440p çözünürlükte 5800x3D üstüne getirdiği en fazla %7, bazı GPU öncelikli oyunlarda sıfır, 9950x3d bile %5 hatta. 1080p'de FPS kasmıyorsan nerdeyse hiçbir getirisi yok.

o yüzden 5800x3D karaborsa olsa da, fahiş fiyatlarla satılsa da neden olduğunu anladım, stabil çalışan AM4 sistemi bozup, %7 performans için 9800x3D riskine girmedim.

2027'de AM6 platformu çıkana kadar götürür beni 5800x3D rtx 5080 ile birlikte.

Çok daha ucuza MSI Vanguard vardı ama çingene kamyoneti gibi bir tasarımı olduğu için elim ona gitmedi, yine Asus vergisini ödedim ve TUF aldım.

hatta 10 bin lira üstüne Astral bile vardı ama çoook ilginç bir şekilde Astral 4. fandan dolayı daha gürültülü ve daha çok enerji harcayarak çalışmasına rağmen performansı bazı testlerde TUF ile aynı, bazılarında da TUF'un altında kalıyor. Astral olmamış...

zaten Evren başkan aldığına göre başka seçenekleri değerlendirmemek gerekirdi, yaptık bir hata :D

başkan hayırlı olsun. super aletler. bios u unutma. 
yakında Herman Miller Aeron da alacağız sana. tabi fiyat / performans ile :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 minutes ago, wazzap said:

@stardust5800X3D'yi Çin'den ucuza alıp haber etmediysen bütün ilişkimi sorgularım. :baba:

Hide contents

Güle güle kullan. :)

stok yok, nerelere baktım. burdan da 2. el aldım zaten. tek tük kalan sıfırı 20 bin üstü fiyatlara satmaya çalışıyorlar.

gerçekten AM4 sistemi oyuncu açısından kurtaran bir işlemci. @T800 nasıl olsa sistemi bozar, ondaki 5800x3D bana düşer diye bekledim bu güne kadar ama rtx 5080 gibi bir ekran kartını da düz 5800x'e emanet etmek olmazdı.

çok bir fark olmayacak aslında ama hazır bilgisayarı sökmüşken işlemci de bir değişsin, termal macun tazelensin dedim.

en önemli etken ise yazdığım gibi stabil çalışan AM4 sistem varken, AM5 ayrı risk, 9800x3D ayrı risk, ramlerim güzel şimdi git ddr5 araştır falan gözümde büyüdü.

2 sene daha götürür 2027'e taşır beni bu sistem hayırlısıyla... 

jackjoker and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, stardust said:

stok yok, nerelere baktım. burdan da 2. el aldım zaten. tek tük kalan sıfırı 20 bin üstü fiyatlara satmaya çalışıyorlar.

Yeni parçalar hayırlı olsun, güle güle kullan. 5800X3D kaça maloldu? Benim de radarımda var bir tane de, emsal olsun bana :)

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, Najaz said:

Yeni parçalar hayırlı olsun, güle güle kullan. 5800X3D kaça maloldu? Benim de radarımda var bir tane de, emsal olsun bana :)

Sağol Altuğ, daha iyileri senin olsun. 11500 liraya aldım 2. el kutulu ve garantisi devam eden faturalı olarak.

12-13'e bile temiz bulursan düşünebilirsin. sen de bakmışsındır zaten. 5800x'den bir sürü para harcayarak AM5'e geçmektense, sadece oyun performansı bazında, biraz fahiş fiyat ödeyerek de olsa 5800x3D almak çok daha mantıklı gözüktü. 

-

bu arada ilgililer için 5800x ve rtx 4080'i satacağım.

Najaz beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 dakika önce, stardust said:

12-13'e bile temiz bulursan düşünebilirsin. sen de bakmışsındır zaten. 5800x'den bir sürü para harcayarak AM5'e geçmektense, sadece oyun performansı bazında, biraz fahiş fiyat ödeyerek de olsa 5800x3D almak çok daha mantıklı gözüktü. 

Beni kısıtlayan konu kasa ve anakart. Kullandığım kasa Corsair 250D mini-ITX. AM5 için mini-ITX anakartlar çok çok pahalı ve piyasada düzgün anakart da yok. Bu saatten sonra kasayı değiştirmek, güncel sistem için bir de ilave kasa masrafına girmek istemiyorum doğrusu. Mevcut B450 mini-ITX anakartla ve kasamla devam edebileceğim bir yükseltme olacak 5800X3D, tabii attığım taş ürküttüğüm kuşa değecek mi diye şüphelerim de yok değil :) 

Najaz tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Najaz rtx 4080 ve 5800x ile 2K 1440p hiçbir performans sorunu yaşamadım. 5080'i Türkiye fiyatından 17-18 bin ucuza malettim. 5800x darboğaz yaratsın istemedim ama açıkçası çok da rahat idare ederdi. 5800x3D içimde kalan bir ukte idi. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
29 minutes ago, wazzap said:

AMD6'nın 2027'de geleceğine dair çok ümitlisin valla. :D

yahu ben 2027'ye çıkacağımızdan bile ümitli değilim ki, kıyamet kopacak diye bekliyorum artık.

ama olur da yaşarsak beni idare eder. getea 6 neyim oynarım...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, SkyWarrior said:

O değil de ROP sayısına baktın mı sıkıntı yok değil mi. Ucuza giderken hepten patlamasın da. 

VhGG8uU.gif

benim hayatım zaten endişe ile geçiyor, beni kıllandırmayın arkadaş...

@jackjoker başkan bak şuna, fazla ROP varsa Allah'tan, eksik varsa senden bilirim :lol:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, stardust said:

VhGG8uU.gif

benim hayatım zaten endişe ile geçiyor, beni kıllandırmayın arkadaş...

@jackjoker başkan bak şuna, fazla ROP varsa Allah'tan, eksik varsa senden bilirim :lol:

o fazla ROP olayını 1 nisan yapmışlardı yemiştim. Eksik yok başkan tam. eksik olsaydı benden tamamlardın sıkıntı yok. Aeronum ile seni izliyorum. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 minutes ago, jackjoker said:

Aeronum ile seni izliyorum. 

:zuh:

Ocağıma incir ağacı diktin başkan.

112 ne biçim bir rakam, bana 8 tane ROP ver 120 ye tamamlayalım. ben de sana 16 tane TMU vereyim, küsüratlarla uğraştırma beni :lol:

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 dakika önce, stardust said:

Ocağıma incir ağacı diktin başkan. 112 ne biçim bir rakam, bana 8 tane ROP ver 120 ye tamamlayalım. ben de sana 16 tane TMU vereyim, küsüratlarla uğraştırma beni :lol:

o değilde şimdi 4080 kime gidiyor? yoksaaaa malum kişiye mi? 

imzanı da güncelle. olmuyor böyle.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, jackjoker said:

o değilde şimdi 4080 kime gidiyor? yoksaaaa malum kişiye mi? 

imzanı da güncelle. olmuyor böyle.

yok ya ona günahımı vermem, mezar kazdırsam içine yatar. 4070 TI verdim sonra parasını aldım mı, aldıysam kaç ay sonra alabildim hatırlamıyorum. zaten garibanın kasasına sığmıyor.

imza konusunda haklısın başkan hemen düzeltiyorum, çok ayıp oldu 5080 TUF'a.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
11 11

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok