En son aldıklarınız
11 11

Bu konuda 5.575 mesaj var

27 dakika önce, Definitive said:

Robot süpürge ve hava temizleyici sürekli çalışıyorsa tozlanma çok azalıyor. Ben hava temizleyici almadım henüz ama onu da düşünmüyorum dersem yalan olur. Son elektrik birim fiyatı kazığından sonra faturamı bir görüp karar vereceğim. Şu anda bile her gün evi robot süpürünce toz miktarı epey az diyebilirim.

Son teknolojik gelişmelerden sonra keşke 18 yaşına dönüp bekarlığımı tekrar yaşasam diyorum bazen. Gerçi yakında hangi yüzyıla gidersem gideyim ama gençliğine döneyim kıvamına gelmek üzereyim ya neyse.. :mrgreen:

Cam silme robotu hariç (sağolsun onu temizlikçi hanım hallediyor) diğer tüm ekipmanlar bende de aktif halde çalışıyor.. Hava temizleme cihazını son 8-10 aydır kullanmıyorum gerçi ama onun aktif olduğu dönemde robot süpürgenin her gün otomatik olarak evi komple süpürmesine rağmen yine de evde kaçınılmaz şekilde toz oluyor. TV üstü konsol üstü sehpa üstü vs vs

Evet bu kombinasyon tozu azaltıyor ama yine de toz takıntılı insanı kesmiyor bu performans.. 

Elon şu her evin alabileceği robot tasarımını tamamladığında toz alabildiğine dair bir bilgi görürsem direkt sipariş geçeceğim.. 

Gündüz tozunu alsın gece odasında kilitli dursun.. Böyle insansı robotlar aşırı geriyor beni.. Gece evde dolanır falan gelemem öyle şeye.. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O toz alacak insansı robotların ilk bir kaç sürümünü pas geçerim. Evdeki bir çok eşya benim için kıymetli ve bir robotun kırması/hasar vermesi riskini almak istemem. Toz almak dediğin zaten 5 dakikalık bir işlem, süpürme ve özellikle bizimki gibi yüksek katlarda cam silme zorluklarını barındırmıyor. Evimiz için o kadar da efor sarf edelim. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oğlum Cherry MX 3.0 Red switch klavyeme el koydu vermiyor. Bana verdiği logitech 213 de bildiğin çöp ve çalışmıyor. Gittim şundan aldım.

keychron-k8-max-80-tkl-rgb-red-switch-kl

Keychron K8 Red switch TRQ. Bakalım QMK firmware neler yapabilecek. 

Squall, JardeL, SEP and 5 others beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, SkyWarrior said:

Klavye geldi. Şunu söyleyeyim. Biz daha önce çöp kullanıyormuşuz. Hangi markayı düşünürseniz düşünün. 

Abi bu yazarken taka taka taka diye say çıkartmiyor mu?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

red switchler lineer ve daha az ses yapıyorlar. Brown ve blue switchler genelde clicky dediğimiz türden. Bu arada benim eski cherry brown switch miş unuttum tamamen. Red switch daha sessiz ve lineer. Ama accuracy çok iyi. Şu an için klavyeden tek şikayetim TKL olması ama alışırım muhtemelen. Elim gidiyor sağa sürekli :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
42 minutes ago, SkyWarrior said:

red switchler lineer ve daha az ses yapıyorlar. Brown ve blue switchler genelde clicky dediğimiz türden. Bu arada benim eski cherry brown switch miş unuttum tamamen. Red switch daha sessiz ve lineer. Ama accuracy çok iyi. Şu an için klavyeden tek şikayetim TKL olması ama alışırım muhtemelen. Elim gidiyor sağa sürekli :D

Ben 10 senelik Logitech G710+ klavyemin brown switchlerinden gayet memunum. ses olayı da işyerinde şu anda kullandığım membran klavyeden fazla değil bence.

Ben wooting beğenmiştim. 

https://www.rtings.com/keyboard/reviews/wooting/80he

https://www.rtings.com/keyboard/reviews/wooting/two-he

en son göndermiyordu ama şu anda gönderiyor gibi... gaza geldim :D

SkyWarrior beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

G213 logitech vardı onda da resmen blue veya brown switch gibi ses vardı ama mal gibi bildiğin membran. üstelik dengesiz ve kayık bir membran. Tabakaları  düzgünce sabitleyemediklerinden siz düzeltseniz de bir süre sonra kayıyor ve çalışmaz hale geliyor orta tuşlar. 

Keychron beğenimi kazandı. Açık ara kullandığım en iyi klavye. Brown switchleri istersem cherry den söker bu alete takarım ama gerek yok redleri beğendim. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 hours ago, SkyWarrior said:

Klasik hype olan mekanik klavyelerden değil o zaman bu

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Farklı switchler var. Hepsi mekanik hepsinin yapıları ve karakterleri farklı. Red switchler lineer tasarlanıyorlar genelde az ses çıkartacak şekilde. Actuation için arada bir click yapacak yapı yok. Ama actuation var ve hissedilebiliyor. Blue ve brown switchlerde tactile yapılar mevcut geri dönüt veren ancak onlar da clicky dediğimiz aşırı sesli olabiliyorlar. Ben geri dönüt çok önemsemiyorum. Esas aradığım actuationu hissedebilmek ve yarım dahi bassam etkisini görmek çünkü bazen çok hızlı yazmam gerekiyor ve yarım kalan harflerle uğraşmak istemiyorum genelde. Cherry MX 3.0 daki brown switchler güzel ancak ciddi sesli. An itibariyle evde oda sayısı az olduğundan bazen gece herkes uyurken çalışıyorum ve insanlara ciddi eziyet oluyor o klavye sesi. O nedenle sadece oyun için ve gündüz kullanılacak olan sistemde durması bana da mantıklı geldi. Membran klavyelere göre bile daha sessiz bir yapısı var bu red switchlerin keychrondaki ancak dıştaki aluminyum çerçeve ve baz bölgeye çarpan tuşların sesi duyuluyor illaki. 

SkyWarrior tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Baya detaylı iş.  Biraz okuma yapayım bari bu red switch, blue switch, brown switch olayını. External klavye/mouse kullanmayan biri olarak baya uzak kalmışım bunlara

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Philips Hue işi ne biçim bir batakmış arkadaş. 

ofise tavan lambası almıştım. Güzel geldi sonrasında 

* salona/mutfak alanına ampül aldım 

* Hue sayısı artınca kolay kontrol ve sesli komut olsun diye Bridge aldım 

* ampül az gelen salon alanı için tavan lambasını sipariş verdim. 

* şimdi duvardaki elektrik anahtarını lambayı kapatıp, sesli komutu çalıştırmıyor diye üstüne bir de elektrik anahtarı içine takılan Hue wall switch varmış, onun siparişini verdim. 

* bir de kapı önüne takmalık kamerası ve hareket sensörlu lambası varmış ona bakınmaya başladım. 

maasi Philips’e yatirdim doğrudan 🤣

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 dakika önce, NeRu said:

Baya detaylı iş.  Biraz okuma yapayım bari bu red switch, blue switch, brown switch olayını. External klavye/mouse kullanmayan biri olarak baya uzak kalmışım bunlara

Olay basit aslında ya :) Şakkada şukkada yazmak istiyorsan mavi, sessiz ama kemikli olsun diyorsan kahverengi, ben anarşik ruhlu bir kızıl gomünistim diyorsan da kırmızı switch alacaksın...

Peregrine, SkyWarrior and NeRu beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 06/02/2025 at 10:49 PM, allreadydead said:

Ben 10 senelik Logitech G710+ klavyemin brown switchlerinden gayet memunum. ses olayı da işyerinde şu anda kullandığım membran klavyeden fazla değil bence.

Ben wooting beğenmiştim. 

https://www.rtings.com/keyboard/reviews/wooting/80he

https://www.rtings.com/keyboard/reviews/wooting/two-he

en son göndermiyordu ama şu anda gönderiyor gibi... gaza geldim :D

Evet gönderiyor ama bizim anneleri belli meslek grubuna sahiplerin kuralları sayesinde 6k civarındaki ürüne bir o kadar da gümrük masraf vergi vs ödüyorsunuz.... kimse gidip almasın !

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 saat önce, infestor said:

bu hafta almanya'dan donerken kaufland'a ugradim. nefsime yenik dustum:baba:

H640aBq.jpeg

Bu nedir kardeşim? İNSAN YİYECEK BUNLARI!! az küçük yapın :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

$17’a dkny kot, $15’e levi’s kemer aldim bugun. Hanim bir yere goturdu indirim var diye, kendine bir sey bulamadi kismet banaymis. Bayiliyorum bu tip durumlara. 😀 

Chronos tarafından düzenlendi
wazzap, infestor, MilesTeg and 3 others beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 09.02.2025 at 7:35 AM, Chronos said:

$17’a dkny kot, $15’e levi’s kemer aldim bugun. Hanim bir yere goturdu indirim var diye, kendine bir sey bulamadi kismet banaymis. Bayiliyorum bu tip durumlara. 😀 

Dolar insani seviyede (2 TL seviyesi) olduğunda ABD'ye gidip 4-5 bavul alışveriş yapıp geldiğimiz günler aklıma geldi. Good old days..

Chronos beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elimde ki  Fujifilm X-T4 Seti satıp yeni bir set aldım

Fujifilm X-T5
Fujinon XF80MM F2.8/LM OIS WR Macro Objektif

Carl Zeiss Touit 50MM F2.8 Macro Objektif

Godox XPROII-F Fujifilm HSS Flaş Tetikleyici
Godox TT350 Fujifilm Uyumlu Tepe Flaşı
Thinktank Retrospective 20 V2.0 Yeşil Çanta

fujifilm.jpg

yarimpower, Najaz, wazzap and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
11 11

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok