En son aldıklarınız
11 11

Bu konuda 5.418 mesaj var

Bu diş konusu biraz da genetik yatkınlık ile ilgili sanırım..

Kendimi bildim bileli günde 2 kez dişlerimi fırçalarım.. Sabah kahvaltı sonrası akşam yatmadan evvel.. Bunun dışında hayatım boyunca arada bir iki haftalık kullanımlar dışında düzenli olarak ne diş ipi, ne gargara, ne ağız duşu vs kullanmadım.. 43 yaşındayım ve hayatımda gördüğüm tek diş tedavisi lisedeki ortodonti tedavim.. Alt 20 lik dişlerimin eğri çıkması dışında en ufak bir rahatsızlık yok dişlerimde.. Her sene mutlaka 1 defa diş doktoruna da görünürüm.. Daha geçen sene film çekildi hatta içten çürüme vs gibi bir durum da yok çok enteresan..  

Dediğim gibi tek sıkıntı yaklaşık 10-15 derece açıyla eğri çıkan alttaki 20 likler.. Onları da doktor ısrarla almıyor.. Çürümedikçe diş diştir kullanılır diyor ama ben çok bir faydasını görmüyorum açıkçası..

Genetik yatkınlık demem şu.. Babam 79 yaşında.. Hala kendi dişleri duruyor ağzında.. Yaşlılığın getirdiği bir veya 2 diş kaybı dışında o da noksansız bir diş yapısına sahip. Keza annem de aynı durumda.. Akranları damak mı geçme mi porselen mi derken onlar bir porselen diş parlaklığında olmasa bile kendi dişlerini kullanıyorlar hala.. Herhalde bu iki genetik mutasyonun birleşimiyle bana ve kardeşime de çürümez diş DNA sı bırakmışlar :mrgreen:

Bu arada genetik olayını tamamen sallıyorum tabi böyle genetik olarak çürümeye daha dayanıklı diş diye bir şey tıbben mümkün mü bilmiyorum ama yapabildiğim en mantıklı açıklama bu..

Mono and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet dişlerimiz genetik farklılıklara bağlı olarak farklı seviyelerde çürüğe direnç gösteriyor. Kiminin kolay çürüyor kiminin çürümüyor.

Kabaca saçı dökülen dökülmeyen gibi düşünebilirsiniz.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

46 yaşındayım. günde 1 kez fırçalarım o da yatarken. hayatımda diş teli hiç kullanmadım. ömrüm boyunca sadece 1 kez dişçiye gittim onda da dişlerimi beyazlatmak içindi o kadar.
halen diş ile ilgili bir problem yaşamıyorum. 
ha olurda yaşarsam sorumlusu bu forumdur çünkü nazarı değmiştir. 
faturayı @Deathknight a iletirim. 

işin şakası cidden genetik olabilir bu konu. belki bende de çürük vardır ama ne bir ağrı ne bir görsel durum yok. sadece beyazlatma ihtiyacım olabilir onda da önermiyorlar ama bakalım. 

bu elektrikli fırçayı da hiç kullanmadım. öneriyormusunuz şimdi? 

MilesTeg, Mono and NoFlyZone beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, jackjoker said:

öneriyormusunuz şimdi? 

Eğer düzenim bozulmasın denirse ve şikayet de yoksa gerek yok derim ama temizlik açısından arada hatırı sayılır bir fark yaratıyor kol gücü ile çalışan manuel fırçalara göre. En basit modeli biler yeterli bu fark için. Yine de orta karar bir modelle başlamak daha faydalı olur uzun vadede. Ama senin durumunda keyfe keder hocam.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, jackjoker said:

46 yaşındayım. günde 1 kez fırçalarım o da yatarken. hayatımda diş teli hiç kullanmadım. ömrüm boyunca sadece 1 kez dişçiye gittim onda da dişlerimi beyazlatmak içindi o kadar.
halen diş ile ilgili bir problem yaşamıyorum. 
ha olurda yaşarsam sorumlusu bu forumdur çünkü nazarı değmiştir. 
faturayı @Deathknight a iletirim. 

işin şakası cidden genetik olabilir bu konu. belki bende de çürük vardır ama ne bir ağrı ne bir görsel durum yok. sadece beyazlatma ihtiyacım olabilir onda da önermiyorlar ama bakalım. 

bu elektrikli fırçayı da hiç kullanmadım. öneriyormusunuz şimdi? 

Sayın başkanım, şikayet olmasa bile kontrol için git. Ben pandemide biraz ihmal ettim, basit bir dolgu ile kurtarılacak dişe sonradan kanal tedavisi uygulatmak zorunda kaldım. 

Dişlerine maşallah diyorum. Diş fırçasının elektrikli olmasından öte, diş fırçalama tekniği ve süresi de önemli. Sen doğru bir şeyler yapmışsın ki sağlıklı kalmış demek. Elektrikli diş fırçalarının, fırça bölümü genelde ufak. Bana yetersiz geliyor. 3 ayda bir oral-b pro expert ve colgate 360 fırçaları arasında değişim yapıyorum. Önce normal fırça ile köpürtüp vaktim olduğu zamanlarda üstünden de elektrikli ile geçiyorum. Diş ipi de haftada 1-2 aklıma geldikçe kullanıyorum.

Geçen Şangay’a gidiyorum diye arkadaşımla muhabbet ederken, mutlaka xiaomi’den ağız duşu al dedi. Daha önce diş hekimi de söylemişti ama çok kafama yatmamıştı. Neyse o arkadaşım da önerince alayım dedim. Cidden diş ve diş eti sağlığı için elzem bir cihazmış, diş ipiyle falan ulaşamayacağın hem dişlerin arasındaki, hem de diş ve diş eti arasındaki bölgeleri yüksek basınçlı su ile temizliyor, düzenli kullanımda diş taşı oluşumunu da tamamen önlüyor. O yüzden ben de kesinlikle tavsiye ederim, kullandıktan sonra anlıyorsun ne kadar faydalı olduğunu.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
55 dakika önce, Najaz said:

Ne kadar olmuş fiyatı? Zamanında 15 liraya aldığım geldi aklıma şimdi. Neredeeeen nereye geldi Türküye :D

Pek farkı yokya 950 idi indirimden 800 e aldım :D 

Najaz beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
28 dakika önce, Atrin said:

Lego Titanic almak istiyorum ama 30k çok fazla :cry:

Şöyle düşün mac mini parası. :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Squall said:

Şöyle düşün mac mini parası. :D 

10k koysam ps5 pro yapıyor :D titanic'e çok zaafım var. şimdilik engel oluyorum kendime.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 saat önce, Atrin said:

10k koysam ps5 pro yapıyor :D titanic'e çok zaafım var. şimdilik engel oluyorum kendime.

Şu Pro'yu çıkar aklından artık, böyle fuzuli şeylerle kafanı meşgul etme :D

Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dükkanda 2 tane Kitchenaid mixer var biri 4.6L diğeri 6.9L. 4.6L olan 9 yıllık 6.9L olan da 5 yıllık. Her ikisi de dükkanda 4 yıldır ağır şekilde kullanıldı. Ondan öncesinde evde kullanıldılar ama normal ev kullanıcısına göre herhalde 4 kat fazla kullanılmıştır yine üretim için kullanılıyorlardı. Bir kaç aydır sürekli ikisi de bozulmaya başladı. 4.6L olan en son aşırı ısınıp bütün gres yağını hamura akıttı :D 6.9L önce dişlisi gitti sonra milini kırdı. sürekli tamire gidip geliyorlar. tam yılbaşı siparişleri yoğunluk olacak patlamayalım diye indirimden yararlanıp 6.9L Professional seriden aldık. Bugün geldi bozuk alet amk :facepalm:. 6. hızdan sonraki 8 ve 10.hız kademelerinde devir arttırmıyor. Garantiye gönderdik bakalım 2 günde geri yollarız dediler inşallah yollarlar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
36 dakika önce, Atrin said:

Bugün geldi bozuk alet amk :facepalm:. 6. hızdan sonraki 8 ve 10.hız kademelerinde devir arttırmıyor. Garantiye gönderdik bakalım 2 günde geri yollarız dediler inşallah yollarlar.

İlk 6 ay içerisinde mal ayıplı çıkarsa birebir değişim isteme hakkınız var. Garantiye yollamak yerine yenisini isteseydiniz.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 minutes ago, Najaz said:

İlk 6 ay içerisinde mal ayıplı çıkarsa birebir değişim isteme hakkınız var. Garantiye yollamak yerine yenisini isteseydiniz.

Satın aldığım yeri aradım büyük ihtimal tamir değil değişim yaparlar dediler. bir de yokuş yaparlarsa zaman kaybedecek lüksümüz yok maalesef.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
11 11