Mesaj tarihi: Cuma günü saat 05:56 @MilesTegalayım kutusunda saklayayım alımı değilse yaptığın zaman bir foto paylaşır mısın lütfen? MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 07:05 :jealous_emoji: MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 07:36 Dubleks daire aldım.. Kiracı olarak oturduğum son iki bina kentsel dönüşüme gidince lan dedim kendi evime geçeyim artık.. Baktım bütçemin içerisinde kalan dubleksler var hadi dedim alayım.. Daha önce hiç dubleks dairede oturmadım.. Nedir nasıl yaşanır en ufak fikrim yok.. Bu tip daireler hakkında tek bildiğim bir gün sevgilimden ayrılırsam üst kata çıkarken bir anda aklıma gelecek ve merdivenlere yığılıp ağlayacağım.. Başka bu tip dubleksi yaşanabilir kılan anektod bilen varsa yazsın bir ara wazzap, MilesTeg, Najaz and 4 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 07:42 (düzenlendi) 46 dakika önce, NoFlyZone said: Bu tip daireler hakkında tek bildiğim bir gün sevgilimden ayrılırsam üst kata çıkarken bir anda aklıma gelecek ve merdivenlere yığılıp ağlayacağım.. Başka bu tip dubleksi yaşanabilir kılan anektod bilen varsa yazsın bir ara İnci Taneleri dizisinde Yılmaz Erdoğan, dubleks evin merdivenlerine hatunları oturtup dert dinliyor, terapi yapıyordu. Öyle bir atraksiyon düşünülebilir Benim oturduğum ev müstakil 3 katlı; tripleks diye geçiyor. Böyle çok katlı evlerde yaşamak, eski dönem konak atmosferi veriyor bana göre. Seviyorum o hissi. Cuma günü saat 08:23 Najaz tarafından düzenlendi Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 08:17 Müstakil olsun, tek katlı olsun. Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 08:36 Çok katlı evlerin (bence) en büyük sorunu sürekli merdiven inip çıkmak (yoruluyorum ). Bir de evde çocuk falan varsa daha fena. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 08:58 3 hours ago, Definitive said: @MilesTegalayım kutusunda saklayayım alımı değilse yaptığın zaman bir foto paylaşır mısın lütfen? Elbette. Bitince buraya eklerim Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 09:09 (düzenlendi) 1 hour ago, NoFlyZone said: Dubleks daire aldım.. Kiracı olarak oturduğum son iki bina kentsel dönüşüme gidince lan dedim kendi evime geçeyim artık.. Baktım bütçemin içerisinde kalan dubleksler var hadi dedim alayım.. Daha önce hiç dubleks dairede oturmadım.. Nedir nasıl yaşanır en ufak fikrim yok.. Bu tip daireler hakkında tek bildiğim bir gün sevgilimden ayrılırsam üst kata çıkarken bir anda aklıma gelecek ve merdivenlere yığılıp ağlayacağım.. Başka bu tip dubleksi yaşanabilir kılan anektod bilen varsa yazsın bir ara 35 minutes ago, SEP said: Çok katlı evlerin (bence) en büyük sorunu sürekli merdiven inip çıkmak (yoruluyorum ). Bir de evde çocuk falan varsa daha fena. Öncelikle hayırlı olsun, ağız tadıyla oturun 15 yıldır çok katlı evde oturan birisi olarak merdiven konusunun ilk başlarda zorlayıcı olabileceğinin(kondisyona ve merdiven miktarına bağlı olarak) fakat kısa süre içerisinde günde 20 kere bile inip çıkılsa farkında bile olunmayacağına garanti verebilirim. O yüzden gözünüzde çok büyütmeyin Benim merdivenle ilgili tek endişem daima kayıp düşmek, en iyi ihtimalle kol bacak kırmak olmuştur hep. O yüzden de adam gibi tutunmadan inip çıkmam. Tavsiyem sizin de öyle yapmanız. Müstakil evin en büyük derdi artık sorunlarla bir apartman yönetiminin değil bizzat sizin uğraşmanızın gerekmesi. Çatısından kapısına kadar herşey sizin sorumluluğunuzda. Bu da ister istemez daha çok masraf ve emek demek. Müstakil olup da bir de üzerine bahçe söz konusu ise zaten bahçe bakımının, sulamasının, budamasının, gübresinin, ot yolmasının vs. masrafı ve zahmeti zaten apayrı bir konu. Bir bahçıvana verip en azından yorgunluktan yırtabilirsiniz ancak bu da daha çok masraf demek. Fakat tabii siz de benim gibi kendiniz bahçe ve tadilat işlerini yapacaksanız bunun da olumlu tarafları yok değil. Bu işler ciddi ciddi spor yaptırtıyor insana. Bahçe işlerine dalıp(özellikle bahar ve kış başlangıçlarında) günlerce işlenirseniz göreceksiniz ki kilo verip üzerine bir de kas yapmışsınız Bahçeyle uğraşmanın keyfi de ayrı tabii. Sırf o bile tek başına terapi oluyor insana. Evinizi sigortalattırın mutlaka. Cam kırılmasından su borusu patlamasına veya yangın ve deprem gibi doğal afetlere karşı korumaya almanız iyi olur. Biz bir çok kere sigortadan çözdük sorunlarımızı. Evin yalıtımı çok önemli. Isınma için yeterli yalıtımı yoksa doğalgaz masrafınız bir apartman dairesinden çok daha fazla olacak. Eğer mantolama var ise sorun yok ama yok ise en kısa zamanda yaptırtırmanızı tavsiye ederim. Kısa sürede kendini amorti edecektir. Maliyetli biliyorum ancak bence olmazsa olmaz şeylerden biri bu. Güzel günlerde, sağlıkla, sevdiklerinizle birlikte oturun yeni evinizde Cuma günü saat 09:15 MilesTeg tarafından düzenlendi NoFlyZone, wazzap and Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 09:44 Benim mesajdan anladığım müstakil bir ev değil apartmanda dubleks daire alınmış. Bunlar genelde çatı dubleksi oluyor ve en büyük sorunlar çatı yalıtımlarında oluşabiliyor. Sigorta konusunda buna dikkat etmekte fayda var. MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 09:48 Teşekkür ederim öncelikle.. Benim ev müstakil değil, normal bir binanın çatı dubleksi.. Büyük deniz manzaralı bir terası var.. Yani benim derdim bahçe değil kuvvetle muhtemel çatı dertleri, ısıtma soğutma su sızıntısı vs dertleri olacak.. Neyse ki 2 yıllık bina ve gördüğüm kadarıyla şimdilik akarı kokarı yok.. Ama ilerleyen dönemlerde illaki olacaktır.. Okuduğum kadarıyla en çok şikayet edilen mesele üst katın kışın Sibirya yazın Gobi Çölü mevsimlerini yaşattığı.. İzolasyon yapıldığı iddiası var, ayrıca bina etüd ve yapı planında kendi gözümle de gördüm.. Ama tabi kullanılan malzeme nedir ne değildir ne derece yeterlidir çok bilmiyorum, anladığım birşey de değil açıkçası.. Artık yaşamaya başlayınca tecrübe edicez bakalım.. Evin üst katı ayrı alt katı ayrı bağımsız yaşam alanları sunabiliyor.. Kendine ait mutfağı banyosu falan var her bir katın.. Bu plana göre bir hayat tarzı yaratacağım kendime.. Yani katlar arasında çok inip çıkmamaya çalışacağım.. Zira bu merdiven olayı başlarda havalı gibi görünse de katılıyorum zamanla zulüm yaşatır MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 15:34 (düzenlendi) 5 hours ago, Definitive said: Benim mesajdan anladığım müstakil bir ev değil apartmanda dubleks daire alınmış. Bunlar genelde çatı dubleksi oluyor ve en büyük sorunlar çatı yalıtımlarında oluşabiliyor. Sigorta konusunda buna dikkat etmekte fayda var. 5 hours ago, NoFlyZone said: Teşekkür ederim öncelikle.. Benim ev müstakil değil, normal bir binanın çatı dubleksi.. Büyük deniz manzaralı bir terası var.. Yani benim derdim bahçe değil kuvvetle muhtemel çatı dertleri, ısıtma soğutma su sızıntısı vs dertleri olacak.. Neyse ki 2 yıllık bina ve gördüğüm kadarıyla şimdilik akarı kokarı yok.. Ama ilerleyen dönemlerde illaki olacaktır.. Okuduğum kadarıyla en çok şikayet edilen mesele üst katın kışın Sibirya yazın Gobi Çölü mevsimlerini yaşattığı.. İzolasyon yapıldığı iddiası var, ayrıca bina etüd ve yapı planında kendi gözümle de gördüm.. Ama tabi kullanılan malzeme nedir ne değildir ne derece yeterlidir çok bilmiyorum, anladığım birşey de değil açıkçası.. Artık yaşamaya başlayınca tecrübe edicez bakalım.. Evin üst katı ayrı alt katı ayrı bağımsız yaşam alanları sunabiliyor.. Kendine ait mutfağı banyosu falan var her bir katın.. Bu plana göre bir hayat tarzı yaratacağım kendime.. Yani katlar arasında çok inip çıkmamaya çalışacağım.. Zira bu merdiven olayı başlarda havalı gibi görünse de katılıyorum zamanla zulüm yaşatır Ben yanlış anlamışım haklısınız Teras bahçeden daha keyifli geliyor kulağa, en azından daha zahmetsiz. Manzarası da cabası Çatı yalıtımı çok elzem. Senelerdir çatımızda yalıtım olmadan yaşadık(neyse ki dış cephede mantolama var) ama artık doğalgaz zamlarıyla birlikte müdahale etme zamanı geldi diyerek tavanarasında mertek aralarına taşyünü uygulamasını kendim yaptım. Eğer sizin çatıda söylendiği gibi bir yalıtım varsa ve iyi malzeme kullanıldıysa bir sorun yaşamamanız lazım kışın. Cuma günü saat 15:35 MilesTeg tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 15:45 9 hours ago, Definitive said: @MilesTegalayım kutusunda saklayayım alımı değilse yaptığın zaman bir foto paylaşır mısın lütfen? Dayanamadım bitirdim Squall, Mono, Definitive and 4 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 16:03 @MilesTeg hangi böbregini sattin bu lego icin? wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 16:38 33 minutes ago, infestor said: @MilesTeg hangi böbregini sattin bu lego icin? Solun ucundan accık 11.11 indirimiyle 3600'a 3 taksitle aldım. İndirim iyi olunca ve eşimin almam yönünde baskısıyla olan oldu. Evet herşeyin başı doğru eşi bulmak wazzap, Mono and Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 17:20 37 minutes ago, MilesTeg said: ... eşimin almam yönünde baskısıyla ... Kelimeleri görüyorum, anlamlarını biliyorum, cümle yapısını algılıyorum, ama defalarca okumama rağmen anlam veremiyorum. This does not compute_ 🤖 Mono, wazzap and MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 17:23 Just now, Peregrine said: Kelimeleri görüyorum, anlamlarını biliyorum, cümle yapısını algılıyorum, ama defalarca okumama rağmen anlam veremiyorum. This does not compute_ 🤖 İşin ilginci son derece ciddiydim, espri falan değil yani. Ne kadar nadir bir durum olduğunun farkındayım ve minnettarım. Mono, Peregrine and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 17:28 Kendim anlam veremeyince ChatGPT'ye sordum. Uzun süre yanıt dönüşü olmayınca bir kez daha tekrardan sordum, kırmızı yanıp sönen fontlarla yanıt olarak; yaptığım query hesaplanmaya çalışırken 128 compute node cluster'ının yandığını, tekrar sorarsam sinkaflı yanıt vereceğini yazdı. MilesTeg, Mono and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 12 saat önce @MilesTeg abi iyi yapmissin valla, eger ileride sikilirsan koyarsin ebay’e ettigin kar yanina kalir. Ankara’da olsam ugrardim oynardik brrrt brrrt eglenceli olurdu Early black friday indirimleri baslayinca ben de ufak fan aldim dun, orada burada videolari denk geliyordu. umarim cacik cikmaz vergi dahil 31.35 CAD https://a.co/d/iH27Hcq Ayrica dyson v11 aldim vergi dahil 600 CAD’a geldi, vade farksiz 24 aya bolduler 😅 https://canadiantire.ca/en/pdp/dyson-v11-cordless-stick-vacuum-cleaner-blue-0437141p.html wazzap and MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 7 saat önce (düzenlendi) 29 Mayıs 2020'den beri Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro kullanıyoruz ve çok işimize yarıyordu. Mop fonksiyonu pek kullanışlı olmadığından da sadece süpürge olarak iş yapıyordu. Haftada bir kez de çöpünü boşaltmakla uğraşıyorduk. Sonunda Xiaomi Robot Vacuum X10+ alıp kurdum. Hem kendi çöpünü boşaltması hem su tankı .vb ile birlikte güzel bir yükseltme oldu. Aslında Hepsiburada'dan sipariş etmiştim ama pazaryeri satıcısı aldığım ürün yerine X10 göndermişti iade edip Amazon'dan sipariş ettim. 17649 TL'ye sipariş etmiştim sonrasında Hepsiburada'da Premium ile 17.599,00 TL'ye düştü. Fark az olduğu için Amazon'un en iyi fiyat garantisi formundan başvurup cihazı kurup kullanmaya başladım. Amazon'la görüştüm 20 Aralık'a kadar tüm indirimli ürünleri takip edip aradaki fiyat farklarını 20 Aralık'ta hesaba Amazon hediye çeki olarak iade edeceklerini söylediler. Amazon'a inandığım için tamam dedim dert etmedim. Amazon'daki taksit kampanyasından 6 taksitle aldım. https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-robot-vacuum-x10-plus/ 7 saat önce Definitive tarafından düzenlendi MilesTeg and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 7 saat önce (düzenlendi) Süpürgeyi upgrade etmişken arada kahve makinasını da değiştirdim. Yıllardır Tchibo'nun kapsüllü ve süt köpürtmesi de olan modelini kullanıyorum. Ben de eşim de hiç sütlü kahve tüketmediğimiz için süt köpürtme sisteminin uzun süre alması ve dertli olması umurumda değil. Ancak üniversite hayatındaki kızım sütlü kahveler tüketiyor ve her Türk genci gibi dışarıda bir kahveye 200 TL vermek istemediği için yanına kahvesini alıyor. Süt köpürtmekle çok fazla uğraştığını fark edince Tchibo'yu yazlığa götürmek üzere paketleyip yerine Nespresso F121 Latissima One sipariş ettim. Uzun zamandır Nespresso kapsüllerine geçmeyi de istediğim için hazır Amazon'da 9 taksit olanağı da varken sipariş verip geçtim. 9 taksite ek olarak 100 kapsül hediye kampanyasına da dahil. 10 kapsül de makineyle birlikte geliyor. 110 kapsül dahil fiyat olarak değerlendirdim. Ben aldıktan sonra Amazon'da fiyatı düştü, onu da Amazon ile yazıştım ve 20 Aralık'ta satılan en düşük fiyat ile benim aldığım fiyat arasındaki farkın yine hesabıma geleceğini teyit ettirdim. 5 saat önce Definitive tarafından düzenlendi Omfs and Najaz beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 6 saat önce On 11/13/2024 at 09:12, Definitive said: Bu hoş olmuş, hep aklımda ama bir türlü yapamadım. Sırf bu yüzden baharata gereksiz para harcıyorum. Paket olanlar yerine kutulu vs alıyorum. Etiket yapma işi gözümde büyüyor. Etiket ben yapmadım zaten aldım https://www.amazon.com.tr/Baharat-Bakliyat-Etiketi-Etiket-Dayanıklı/dp/B0BXP4W2PX Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 5 saat önce Lego görmüşken ben de ufak bir set yaptım kendime : infestor, Najaz, Chronos and 1 other beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 4 saat önce 8 hours ago, Chronos said: @MilesTeg abi iyi yapmissin valla, eger ileride sikilirsan koyarsin ebay’e ettigin kar yanina kalir. Ankara’da olsam ugrardim oynardik brrrt brrrt eglenceli olurdu Valla ne güzel olurdu Yolun düşerse mutlaka bekliyorum. Chronos beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 4 saat önce 3 saat önce, Definitive said: Süpürgeyi upgrade etmişken arada kahve makinasını da değiştirdim. Yıllardır Tchibo'nun kapsüllü ve süt köpürtmesi de olan modelini kullanıyorum. Ben de eşim de hiç sütlü kahve tüketmediğimiz için süt köpürtme sisteminin uzun süre alması ve dertli olması umurumda değil. Ancak üniversite hayatındaki kızım sütlü kahveler tüketiyor ve her Türk genci gibi dışarıda bir kahveye 200 TL vermek istemediği için yanına kahvesini alıyor. Süt köpürtmekle çok fazla uğraştığını fark edince Tchibo'yu yazlığa götürmek üzere paketleyip yerine Nespresso F121 Latissima One sipariş ettim. Uzun zamandır Nespresso kapsüllerine geçmeyi de istediğim için hazır Amazon'da 9 taksit olanağı da varken sipariş verip geçtim. 9 taksite ek olarak 100 kapsül hediye kampanyasına da dahil. 10 kapsül de makineyle birlikte geliyor. 110 kapsül dahil fiyat olarak değerlendirdim. Ben aldıktan sonra Amazon'da fiyatı düştü, onu da Amazon ile yazıştım ve 20 Aralık'ta satılan en düşük fiyat ile benim aldığım fiyat arasındaki farkın yine hesabıma geleceğini teyit ettirdim. Şu şekilde kampanya da varmış bilginiz olsun. Sizinle Amazon'da bir Marka Store'u paylaştım. https://www.amazon.com.tr/stores/NESPRESSO/MAKİNENBEDAVAYAGELSİNFIRSATI/page/DE965EDE-8EA0-4E8A-876A-96066DD41594?ref_=cm_sw_r_apin_ast_store_CFG8NDRS06PFM44PHV2N Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 1 saat önce 2 hours ago, Omfs said: Şu şekilde kampanya da varmış bilginiz olsun. Sizinle Amazon'da bir Marka Store'u paylaştım. https://www.amazon.com.tr/stores/NESPRESSO/MAKİNENBEDAVAYAGELSİNFIRSATI/page/DE965EDE-8EA0-4E8A-876A-96066DD41594?ref_=cm_sw_r_apin_ast_store_CFG8NDRS06PFM44PHV2N Evet doğrudur. Alış veriş sonrası detaylı bir şekilde ikisi de email ile geliyor Amazon’dan. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş