Mesaj tarihi: Nisan 7 (düzenlendi) 0 a sıfır olmuyor ki bildiğim. Tablet telefonda oluyor sanki. Bir çerçeveli var monitörlerde kalın, ince çerçeve var biraz daha senin ki gibi bir de çerçevesiz var onda da bir kısım oluyor ama 10mm gibi. Nisan 7 RFID tarafından düzenlendi wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 7 Benim sorum daha saçma olabilir: . Şu işaretlediğim boşluktan bahsetmiyorsunuz değil mi? Peregrine and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 7 (düzenlendi) tam olarak ne kastedildiğini anlamadım da monitörün köşesi fotoda gayet normal görünüyor. Nisan 7 ZvAnA tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 7 (düzenlendi) 1 hour ago, Altan Yoklar said: Benim sorum daha saçma olabilir: . Şu işaretlediğim boşluktan bahsetmiyorsunuz değil mi? Tam olarak bundan bahsediyorum. Sanırım normal bir şey o, benim pimpirikliğim. Nisan 7 wazzap tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 7 Hmm orası panel mi? Eğer öyleyse evet ölçeklendirmede hata var gibi. Ama panel değil gibi görünüyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 7 1 saat önce, Altan Yoklar said: Eğer öyleyse evet ölçeklendirmede hata var gibi. Ama panel değil gibi görünüyor. Panel değil o kısım. Üreticilerin "borderless" havası vermek için başvurdukları bir hile, fake çerçeve yani. Bendeki 32" LG'de de aynı şey var. wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 7 Just now, Najaz said: Panel değil o kısım. Üreticilerin "borderless" havası vermek için başvurdukları bir hile, fake çerçeve yani. Bendeki 32" LG'de de aynı şey var. Bendeki 27" Acer da aynı şekilde. Sıkıntı yok yani @wazzap. Her şey normal. Najaz and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 7 (düzenlendi) Kedi dötünü görmüş... @Altan Yoklar değil hocam, benim mallığım. Nisan 7 wazzap tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 Bayramda biraz işim var gibi görünüyor... Evde kullandığım 9900K Z390'lı mevcut sistemi Intel 15. nesil ya da AMD 8 serisi işlemciler piyasaya çıkınca güncelleme planım vardı. Ancak ofisteki kullandığım pc'nin de güncellenmesi gerektiğinden (i7 2600k ) evdeki 9900k'lı sistemi ofise taşıyıp, evdekini güncellemek daha mantıklı geldi. Intel ve AMD yeni gelecek işlemcilerin durumuna göre onlara geçme planım hâlâ geçerli olduğundan çok fazla masraf yapmadan güncel bir sisteme sahip olayım diye Z790 ortalama bir anakart ve 13700k işlemciyi uygun gördüm. Yeni sistemle DDR5 ram terfisi de yapmak gerektiğinden ve uzun süre kullanılacağından 7200mhz'lik bellekleri tercih ettim. Yine mevcut sistemdeki RTX 3080'i 5xxx serisi çıkınca değiştirecektim ama onlar çıkana kadar 1440p için beni mutlu edebilecek bana göre f/p açısından 4xxx serisinin en mantıklı kartını aldım. Mümkün olan en küçük, en ince ve uygun fiyatlı modeli tercih ettim ki 5xxx serisi çıkınca hemen elden çıkaracağım için bu şekilde daha kolay satılabilir bir kart olduğunu düşündüğüm Msi Ventus 2x OC modelini tercih ettim. Tabi bu kart geçici bir kart olacağı için uzun yıllardan sonra ilk defa sıvı soğutmaya dahil etmediğim bir kartı kullanacağım. Ses ve soğutma performansı nasıl olacak bakalım. Gerçi iki gündür takılı sisteme ve fena değil gibi. Bunun dışında bahar temizliğinde hem sıvı soğutmanın hem sistemin genel temizliğini yaptığımda arka plandaki kablo kalabalığını da hafifletmek için fanları da değiştirme planım vardı, Lian Li Daisy Chain tipi fanları bu yüzden aylar öncesinden almıştım. Bu bahaneyle onlar da takılmış olacak. Bir diğer aldığım parça da Thermalright LGA 1700 için cpu çerçevesi oldu. LGA soketlerin klasik intel tipi cpu sabitliyicilerinden kaynaklı blok ile cpu yüzeyi temas sıkıntıları nedeniyle insanlar 12. nesilden bu yana bunları kullanmaya başlamış. Ben de optimum thermal performans için bir tane aldım. Açıkçası ne kadar fark edecek bilmiyorum. Etse bile öncesinde default soket ile denemeyeceğim içn fark olsa da bilemeyeceğim. Nvidia 5xxx serisi ve blokla kullanacağım bir kart alana kadar sıvı soğutma artık sadece cpu için çalışacak. Yeni anakart üzeirnde Z390 Maximus Formula'daki gibi vrm'ler üzerinde blok olmadığından onlar da sıvı soğutma dışında kalmış olacak. Ayrıca uzun yıllardır belleklerimi de sıvı soğutma ile soğutuyordum. Bu kurulumda bellekleri de kendi haline bırakacağım bakalım. JardeL, RFID, Najaz and 8 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 @ZvAnAhayırlı olsun, çok güzel sistem hocam. Yalnız eğer AM5 bir sistem toplasaydın muhtemelen yeni gelen işlemciye anakart terfisi yapmadan geçebilirdin. (diye düşünüyorum ) Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 Valla oyun performansı için tercih edilebilirdi tabi x3D li bir AMD işlemci ama ben pc'yi workstation olarak da kullanıyorum ve o tarafta intel daha çok işime geliyor. Gerek bellek sorunları olsun, gerek usb kontrolcülerinin saçmalıkları olsun, daha önceki amd sistemlerinde yaşadığım ethernet problemleri vs bile AMD'ye soğuk bakmama neden oluyor. Bu nedenle şimdilik intelden devam. wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 (düzenlendi) @ZvAnA Hayırlı olsun güle güle kullan. Değiştirme imkanın varsa anakartı değiştir bence. Şöyle bir haber vardı 4 gün önce ama detayını bilmem. https://www.guru3d.com/story/reportedly-msi-z790-motherboard-failures-linked-to-cracked-chipsets/ https://www.tomshardware.com/pc-components/motherboards/msi-points-to-faulty-heatsink-design-for-cracked-z790-chipsets-begins-replacing-faulty-units Nisan 8 RFID tarafından düzenlendi ZvAnA beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 9 5 saat önce, RFID said: @ZvAnA Hayırlı olsun güle güle kullan. Değiştirme imkanın varsa anakartı değiştir bence. Şöyle bir haber vardı 4 gün önce ama detayını bilmem. https://www.guru3d.com/story/reportedly-msi-z790-motherboard-failures-linked-to-cracked-chipsets/ https://www.tomshardware.com/pc-components/motherboards/msi-points-to-faulty-heatsink-design-for-cracked-z790-chipsets-begins-replacing-faulty-units Bunu ben de gördüm birkaç gün önce, muhtemelen üretim bandındaki bir problem nedeniyle bazı partiler hasarlı gönderilmiş. Umarım bana denk gelmez. Chipset soğutucusundaki vidalama tasarımıyla ilgili olduğu söylenmiş ama hiç sanmıyorum. Çünkü incelediğim kadarıyla soğutucuya ne yaparsan yap pch'ye temas etmiyor. Ancak üretim bandında olabilecek birşey olduğu belli. Anakart zaten hasarlıysa ölü olarak geliyor ve hiçbir şekilde çalışmıyor. Öyle birşey olursa garantiye gönderirim. Eğer çalışırsa chipset zaten sağlam gelmiş demektir. O durumda da endişelenecek birşey yok. RFID beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 9 @ZvAnA yeni sistemin hayırlı olsun. Ekran kartını nereden, ne kadara aldın, biraz detaylı bilgi verebilir misin? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 9 Ekran kartını Sinerji'den 12 taksitle aldım. 45k küsüre gemişti ben aldığımda. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 9 14 hours ago, ZvAnA said: Bunu ben de gördüm birkaç gün önce, muhtemelen üretim bandındaki bir problem nedeniyle bazı partiler hasarlı gönderilmiş. Umarım bana denk gelmez. Chipset soğutucusundaki vidalama tasarımıyla ilgili olduğu söylenmiş ama hiç sanmıyorum. Çünkü incelediğim kadarıyla soğutucuya ne yaparsan yap pch'ye temas etmiyor. Ancak üretim bandında olabilecek birşey olduğu belli. Anakart zaten hasarlıysa ölü olarak geliyor ve hiçbir şekilde çalışmıyor. Öyle birşey olursa garantiye gönderirim. Eğer çalışırsa chipset zaten sağlam gelmiş demektir. O durumda da endişelenecek birşey yok. Tomahawk bende de var ve bir sıkıntı yaşatmadı. Biraz şans işi sanırım. Geçen sene almıştım. Hayırlı olsun abicim tüm sistem. Leziz görünüyor ZvAnA beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 10 Intel’in oyunlar için optimizer 13 ve 12 serisi işlemciler için de gelmişti bu arada yanlış hatırlamıyorsam. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 17 Ofisteki odalardan birine monitör kolu aldım. Evde uzun yıllardır Ergotron kullanıyordum. Bu aldığım North Bayou benim kullandıklarımın yarı fiyatına. Kalitesi de hiç fena gözükmüyor. Amortisörleri de ergotron gibi uzun ömürlü ise bundan sonra bu marka alınır geçilir. MilesTeg, Mono, Peregrine and 3 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 18 15 hours ago, ZvAnA said: Ofisteki odalardan birine monitör kolu aldım. Evde uzun yıllardır Ergotron kullanıyordum. Bu aldığım North Bayou benim kullandıklarımın yarı fiyatına. Kalitesi de hiç fena gözükmüyor. Amortisörleri de ergotron gibi uzun ömürlü ise bundan sonra bu marka alınır geçilir. Hocam H100 ve G45 modelleri arasında ne fark var, 32 inch için alayım diyip karar veremiyorum:) @ZvAnA Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 18 (düzenlendi) @Atrin benim gördüğüm arasındaki en büyük fark ikinci bir monitör konmak istendiğinde H100 modelinde sadece bir kol alıp direk mevcut sütun üzerine yerleştirip tek bir ayakla kullanabiliyorsun. Bir de yükseklik açısından H100 dikey yönde daha fazla hareket sağlıyor. Ancak G45 modeli de 5" daha büyük ve 3kg daha ağır yani 40"-15kg'a kadar ekranları destekliyor. H100 35"-12kg denmiş. Tek monitör için kullanılacaksa 35"den daha büyük bir ekran ile kullanılmayacaksa ikisinden hangisi ucuzsa o alınıp geçilir. İleride ikinci bir monitör ekleme gibi durum olursa H100, ileride monitör değişir daha büyük daha ağır akran kullanılırım denilirse G45 almak mantıklı bence. Nisan 18 ZvAnA tarafından düzenlendi allreadydead and Atrin beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 21 (düzenlendi) 90€'ya geldi, arkadaş Almanya'dan getirdi. Nisan 21 wazzap tarafından düzenlendi RFID, Peregrine, Najaz and 3 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 21 Ugreen Bluetooth 5.1 AptX HD ses adaptörü. https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQCPM16Z Ben de Edifier R1100 hoparlörler için, ikinci RCA girişinden kullanmak üzere şundan sipariş verdim, 10 güne gelecekmiş, gelince bir iki satır kullanıcı deneyimlerimi de yazarım.🧿 Umarım problemsiz gelir de iade ile uğraştırmazlar. 🤞🏻😁🤞🏻 Squall beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 21 36 minutes ago, Peregrine said: Ugreen Bluetooth 5.1 AptX HD ses adaptörü. https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQCPM16Z Ben de Edifier R1100 hoparlörler için, ikinci RCA girişinden kullanmak üzere şundan sipariş verdim, 10 güne gelecekmiş, gelince bir iki satır kullanıcı deneyimlerimi de yazarım.🧿 Umarım problemsiz gelir de iade ile uğraştırmazlar. 🤞🏻😁🤞🏻 Hocam bunu PC'ye nasıl bağlayacaksınız? AUX'tan mı? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 21 50 minutes ago, wazzap said: Hocam bunu PC'ye nasıl bağlayacaksınız? AUX'tan mı? Hocam bunu RCA girişinden sadece hoparlörlere bağlayacağım, PC ye bağlanmıyor zaten. Hoparlörlerden Bluetooth ile ses alacağım, örneğin PC yi açmadan telefondan Spotify ya da online radyo açıp bluetooth ile hoparlörlerden dinleyeceğim. Tabi AptX ile gecikme olmazsa, laptop PC den hoparörlere bağlandığım kabloyu çeker komple kablosuz takılırım wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş