Mesaj tarihi: Şubat 24, 2022 iPad'de Google Chrome üzerindeki reklamları engelleyecek bir çözüm olsa Macbook'u hiç açmayacağım. Güzel setup olmuş, beyaz olması hariç. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 24, 2022 2 saat önce, Pablo 'Definitive' Vader said: iPad'de Google Chrome üzerindeki reklamları engelleyecek bir çözüm olsa Macbook'u hiç açmayacağım. Pihole... Omfs beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 28, 2022 Youtube çekimlerim için Boya wm4 pro kablosuz mikrofon seti aldım . Fiyat performans olarak oldukça iyiymiş , esnekliği tartışılmaz . Kablolara veda tanıtımı da elbette : https://www.youtube.com/watch?v=Ojnl-iOqcLQ Coppermine and Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 3, 2022 şu fotoğrafı çekebilmek için 15 aydır bekliyordum, iyi sabır varmış... c64 ve amiga da dahil 30 senelik PC oyunculuğu mecaramın hiçbir döneminde bir parçayı almak için bu kadar beklememiştim. 1080 Ti kartı 2017 Kasım'dan beri kullanıyorum, hem efsane bir GPU olmasından dolayı, hem de geçtiğimiz sene yaşadığımız ekran kartı kıtlığından dolayı beni bu kadar idare edebildi. geriye doğru bakınca, en geç 2 senede bir ekran kartı değiştirmişim, 1080 Ti rekor olarak kalacak mı, RTX 3080 onu geçer mi bilmiyorum ama şu kartı artık alabildiğim için çok mutluyum. tahmin edebileceğiniz gibi 50 tane inceleme okudum ve izledim. yine de kartı elime aldığımda ayrıntılara verilen özene hayran kaldım. kart 3 ayrı kutu içinden çıkıyor, itopya'nın kargo kutusundan sonra, Asus asıl kutu çıkmadan önce ayrı bir karton kutuya koymuş, asıl kutuyu da köpüklerle içine sabitlemiş, çok takdir ettim kendilerini. jackjoker, wazzap, RFID and 9 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 3, 2022 @stardust hayırlı olsun, beklediğinize değmiş. Neredeyse 30 bin liralık kart, ben pamuklara bile sarılmasını beklerdim 🙃 İmzanız update değil bu arada 🤓 Omfs, TatanQa and stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2022 @Copperminehocama katılıyorum, imza değişmediğine göre internetten bulunan rastgele fotolarla şekil şukul yapılmış. TatanQa, Coppermine and Altan Yoklar beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2022 14 dakika önce, wazzap said: @Copperminehocama katılıyorum, imza değişmediğine göre internetten bulunan rastgele fotolarla şekil şukul yapılmış. hahah... o zaman ben de imzama rtx 4080ti-bi-ci yazıciim efem Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2022 sisteme takmadan imzayı değiştirmem etik olmaz o işi de yarın yapabileceğim... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2022 Şaka maka GPU fiyatları dünyada düşmeye devam ediyor, gerçi bizde de aynı endekste dolar arttığı için bizim için bir şey değişmiyor tabi ancak yurtdışındaki arkadaşlar için sevindirici bir haber. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 6, 2022 MTB için Selle Royal Respiro Soft Athletic sele almıştım. Bugün montaj ve inceleme için zaman buldum en sonunda. Stok seleden sonra izlenimlerim olumlu. https://www.youtube.com/watch?v=Or3pHtRGv1E antibit beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 7, 2022 (düzenlendi) 18 hours ago, TatanQa said: MTB için Selle Royal Respiro Soft Athletic sele almıştım. Bugün montaj ve inceleme için zaman buldum en sonunda. Stok seleden sonra izlenimlerim olumlu. https://www.youtube.com/watch?v=Or3pHtRGv1E Bayağı da fiyatlı bir sele imiş. Hayırlı olsun. Bende hibrit bisiklete alıp taktığım Decathlon Sport Comfort 900 jelli sele var, yol bisikleti selesi tipinde, üzerine de Decathlon memory foam'lu sele kılıfı takılı. Çok çok memnunum. Ghost bisikletimdeki Justek seleden kat kat rahat. Benimki üzeri kırmızı renk detaylı olan. Bir de MTB/trekking tipi jelli seleleri var, onun üzerindeki detaylar mavi renkli ve daha dik pozisyonda sürüş için. Decathlon jelli sellerin ikisi de Selle Royal üretimi rahat seleler. Almışsınız artık ama yine de bilginiz olsun diye paylaşayım. Edit: Benimki şu: https://www.decathlon.com.tr/p/bi̇si̇klet-selesi̇-30/_/R-p-113729?mc=8325345&c=SİYAH Diğeri de şu: https://www.decathlon.com.tr/p/bisiklet-selesi-60-sd-gel/_/R-p-15214?mc=8315962 Bu arada ikisi de internet stoğunda kalmamış. 🤷🏻♂️ Bir de o tork anahtarını nereden aldınız acaba, bana da çok lazım oluyor? Mart 7, 2022 Peregrine tarafından düzenlendi TatanQa beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 7, 2022 @Peregrine biraz tuzlu evet ama toti için çok kaçmıyorum rakamdan decathlon selelerin ortasında boşluk yokmuş . Bu boşluk kısmı alt tarafta büyük rahatlık sağlıyor özellikle 40-50km üzerinde sürüşlerde. Kısa mesafelerde stok sele bile iş görüyor esasen. Bu tork anahtarı Van Rysel bisikleti aldığımda yanında hediye vermişlerdi , çok işe yarıyor . Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10, 2022 IFixit Mako 64 Bit Driver Kit Including Screwdriver + 64 Bits Normalde 290TL ama yol yemek sgk derken 390 TL'ye geliyor yurtdisindan... Najaz, TatanQa and Omfs beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 13, 2022 (düzenlendi) yaklaşık 4 yıl önce sistemi toplarken işlemcim I7 7820x seçimi yapmıştım. @T800 ile konuşarak 280mm Corsair H115i almıştım. şimdiye kadar memnunum ama biraz daha iyi bir soğutma tercih etmek istedim. Ayrıca bu kadar zaman sonra bir şey olursa elimde kalmasın diye. NZXT KRAKEN X73 360mm satın aldım. Fanları RGB olan değil. Ama pompa ünitesi RGB li güzel. Bunu tercih etmem de ki sebep hem incelemelerde çok başarılı seçilmiş hemde Asatek 7. nesil pompa kullanıyor. Yalnız bunu sıradan bir kullanıcı olsa kesinlikle iade eder çalışmıyor diye. yaklaşık 2 saattir Asatek'in driver'ını kurmaya çalıştım. Benim kuramamış olmamım sebebi daha önce kullandığım Corsair'in de Asatek pompa kullanıyor olması. Muhtemelen yeni nesil pompanın driver'ı ile bir çakışma söz konusuydu. Corsair'in kurduğu driverları regedit den ayıklayarak kaldırdım. Daha sonra netten asatek'in yeni driver ını buldum. SYS de modifiye ederek yüklemeyi başardım. Ama dediğim gibi başka biri olsa kesinlikle bu pompa bozuk çalışmıyor diye iade ederdi. 280mm den 360mm ye geçtiğim için tabi biraz daha iyi, sessizlik ve soğutma performansı alıyorum. Ekstra macun kullanmadım.. NZXT ile gelen macunu kullanıyorum. not: test yaptım. 280mm radyatörlü Corsair de cinebench r15 yaparken CPU Package 91-97 derece görüyordu. CPU ise 80 derece civarındaydı. Aynı default değerler ile 360mm Kraken x73 de test yaptım. CPU Package 80-82 Derece, CPU 61 dereceden yukarı çıkmıyor. 360mm farketti sanırım. fanları cidden sessiz ya. corsair de resmen tren geçiyor oluyordu işlemci yüke bindiğinde. bunda zerre ses ve titreme yok. NZXT fanlarını beğendim cidden. Mart 13, 2022 jackjoker tarafından düzenlendi MilesTeg and stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 13, 2022 46 minutes ago, jackjoker said: yaklaşık 4 yıl önce sistemi toplarken işlemcim I7 7820x seçimi yapmıştım. @T800 ile konuşarak 280mm Corsair H115i almıştım. şimdiye kadar memnunum ama biraz daha iyi bir soğutma tercih etmek istedim. Ayrıca bu kadar zaman sonra bir şey olursa elimde kalmasın diye. NZXT KRAKEN X73 360mm satın aldım. Fanları RGB olan değil. Ama pompa ünitesi RGB li güzel. Bunu tercih etmem de ki sebep hem incelemelerde çok başarılı seçilmiş hemde Asatek 7. nesil pompa kullanıyor. Yalnız bunu sıradan bir kullanıcı olsa kesinlikle iade eder çalışmıyor diye. yaklaşık 2 saattir Asatek'in driver'ını kurmaya çalıştım. Benim kuramamış olmamım sebebi daha önce kullandığım Corsair'in de Asatek pompa kullanıyor olması. Muhtemelen yeni nesil pompanın driver'ı ile bir çakışma söz konusuydu. Corsair'in kurduğu driverları regedit den ayıklayarak kaldırdım. Daha sonra netten asatek'in yeni driver ını buldum. SYS de modifiye ederek yüklemeyi başardım. Ama dediğim gibi başka biri olsa kesinlikle bu pompa bozuk çalışmıyor diye iade ederdi. 280mm den 360mm ye geçtiğim için tabi biraz daha iyi, sessizlik ve soğutma performansı alıyorum. Ekstra macun kullanmadım.. NZXT ile gelen macunu kullanıyorum. not: test yaptım. 280mm radyatörlü Corsair de cinebench r15 yaparken CPU Package 91-97 derece görüyordu. CPU ise 80 derece civarındaydı. Aynı default değerler ile 360mm Kraken x73 de test yaptım. CPU Package 80-82 Derece, CPU 61 dereceden yukarı çıkmıyor. 360mm farketti sanırım. fanları cidden sessiz ya. corsair de resmen tren geçiyor oluyordu işlemci yüke bindiğinde. bunda zerre ses ve titreme yok. NZXT fanlarını beğendim cidden. Bende de X53 olan 240mm'lik modeli var. 1080 ti'ı soğutmak için NZXT G12 ile birlikte kullanıyorum. Çok da memnunum. X73 bundan da iyidir. Güzel soğutuyor. Güle güle kullan jack Sadece NZXT fanlar benim için fazla gürültülü geldiği için Arctic fanlarla değiştirdim. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 13, 2022 (düzenlendi) 1 saat önce, MilesTeg said: Bende de X53 olan 240mm'lik modeli var. 1080 ti'ı soğutmak için NZXT G12 ile birlikte kullanıyorum. Çok da memnunum. X73 bundan da iyidir. Güzel soğutuyor. Güle güle kullan jack Sadece NZXT fanlar benim için fazla gürültülü geldiği için Arctic fanlarla değiştirdim. valla X73 de çok araştırdım. Alma sebebim dediğim gibi performansı çok iyi. Ağırlıklı olarak hep en tepeye oynuyor. Hemde yeni nesil pompa kullanıyor olması. Çok daha ışıklı oyuncaklı modeller var ama hem güncel olsun dedim hemde pompa cidden önemli. Bir de NZXT infinity mirror olayını çok seviyorum. Mart 13, 2022 jackjoker tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 14, 2022 13 saat önce, MilesTeg said: Bende de X53 olan 240mm'lik modeli var. 1080 ti'ı soğutmak için NZXT G12 ile birlikte kullanıyorum Bu biraz overkill olmuş ya Bende de Asatek üretimi 120mm bir AIO var; G12 ile 1080Ti'a monte ettim. Birazcık undervolt ile, 750 rpm'lik tek bir 120mm fanla sessiz-serin çalışıyor kart. Hem de sıkış tepiş mini-ITX kasa içinde. MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 14, 2022 (düzenlendi) EVGA RTX 3060 Ti XC Gaming Bayagi uzun zamandir bakiyorum ekran karti aslinda, 5700XT'yi sattiktan sonraydi yanilmiyorsam, 3070 alip satmistim... En son fiyatina, guc tuketimine, performansina bakip buna karar verdim... 3-4 bin TL daha versem 3070 de alabiliyordum ama ona da 3-4 bin TL daha eklesem 3080 alabiliyordum... Sonu yok yani, o ekleyecegim parayla PS5 alirim daha mantikli... Zaten konsol oyuncusuyum, bu zikkim bayagi idare eder... Mart 14, 2022 JardeL tarafından düzenlendi pentaman, Najaz, yarimpower and 7 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 15, 2022 On 3/14/2022 at 11:50 AM, Najaz said: Bu biraz overkill olmuş ya Bende de Asatek üretimi 120mm bir AIO var; G12 ile 1080Ti'a monte ettim. Birazcık undervolt ile, 750 rpm'lik tek bir 120mm fanla sessiz-serin çalışıyor kart. Hem de sıkış tepiş mini-ITX kasa içinde. Sadece fantezi işte benimkisi On 3/13/2022 at 11:17 PM, jackjoker said: pompa cidden önemli Şaka bir yana seçimin çok güzel hocam. Görsel olarak da tatmin edici. Donanım tanrıları zeval vermesin jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 15, 2022 Şunu da şuraya koyalım... İkinci el aldım. Piyasanın çok altında, hatta 3080'lerden bile ucuza hem de daha 2.5 yıl Türkiye garantili olarak. MSI 1080 Ti Gaming X Trio kullanıyordum. Bir süre bekleteceğim kenarda, sonra da hangisini satacağıma karar veririm. Belki biraz hevesimi alıp bunu satarım. Piyasa değişmezse karlı bile satabilirim. Neyse bakacağız gidişata göre. Undervolt çalışmalarına başlamam lazım yoksa elektrik faturası abartacak kesin Squall, stardust, TatanQa and 5 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 15, 2022 40 dakika önce, MilesTeg said: Şunu da şuraya koyalım... İkinci el aldım. Piyasanın çok altında, hatta 3080'lerden bile ucuza hem de daha 2.5 yıl Türkiye garantili olarak. MSI 1080 Ti Gaming X Trio kullanıyordum. Bir süre bekleteceğim kenarda, sonra da hangisini satacağıma karar veririm. Belki biraz hevesimi alıp bunu satarım. Piyasa değişmezse karlı bile satabilirim. Neyse bakacağız gidişata göre. Undervolt çalışmalarına başlamam lazım yoksa elektrik faturası abartacak kesin maşallah. güle güle kullan. hemde suprim. vay anasını MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 15, 2022 Maşallah, ben beklemede o paralar rüya. MilesTeg and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 15, 2022 (düzenlendi) 42 minutes ago, jackjoker said: maşallah. güle güle kullan. hemde suprim. vay anasını 17 minutes ago, RFID said: Maşallah, ben beklemede o paralar rüya. Teşekkürler. Darısı sizin de başınıza. Yurtdışından gelen garantisiz ve baz model kartlardan bile düşeş olunca ben de kıydım paraya ama yine de hala emin değilim açıkçası. Büyük ihtimal biraz hevesimi alıp satarım. En kötü paramı geri almış olurum. Hayırlısı bakalım. Edit: Görünüşe göre yurtdışı vergileri artırılmış. Kartlar yakın zamanda ucuzlayacak gibi görünmüyor Mart 15, 2022 MilesTeg tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 16, 2022 Normalde "biraz hevesini al, güzel rakam bulursan sat, 4000 serisi için de usd olarak tut elinde paranı" derdim ama bu şerefsizler gümrük vergisini de %30 yapmışlar avrupa harici. O yüzden 4000 serisini msrp fiyatlarından alma şansımız olmayabilir. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 16, 2022 32 minutes ago, ZvAnA said: Normalde "biraz hevesini al, güzel rakam bulursan sat, 4000 serisi için de usd olarak tut elinde paranı" derdim ama bu şerefsizler gümrük vergisini de %30 yapmışlar avrupa harici. O yüzden 4000 serisini msrp fiyatlarından alma şansımız olmayabilir. Aynı şeyi düşünüyorum. İzleyip göreceğiz ama hiç umudum yok benim de. Eğer kartlarda genel bir fiyat artışı olursa 1080 Ti'ın fiyatı da artar. Belki o zaman onu çıkartırım elden bu kalır. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş