Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 Hocam inan vakit bulamadım, bu akşam söz geliyor fotoğraflar Not: Seramik işlemci üzerine yapışmış heatsink'i sökmek için önerisi olan? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 Sizleri el emeği, göz nuru, buram buram nostalji kokan fotoğraflarla buluşturabilmek adına bu gece bir Intel 486 SX2-50 işlemciyi heba ettim; ama sizlere feda olsun... Gelelim diğerlerine... Intel olmadı, Cyrix verelim? TI da bonusu Texas Instruments TI486 DX2-66 Cyrix Cx486 DX2-v80 Intel'in, Pentium'un son demlerini yaşadığı dönemde seramik yerine organik paketle güncellediği Pentium MMX'lerden bir tanesi; Pentium 200 w/MMX SL23W Pentium ailesinin evrimi... İlk çıkan Pentium 60'lardan da arıyorum, gören duyan insanlık namına haber versin Tatlıyı sona sakladım Uzun süre peşinde koştuktan sonra nihayet bir tane denk getirebildiğim, bir hızaşırtma efsanesi olan Coppermine çekirdekli Pentium 3'lerin Slot biçimindeki ilk serisinden: Intel Pentium 3 733 (Bu işlemcinin 550E modelini, sadece FSB'yi 133'e yükselterek kullanım ömrü boyunca 733 MHz'de, yani tam da şu an elimde tuttuğum işlemci gibi kullanmıştım) Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 TI' nin bir zamanlar x86 işlemci ürettiğini de öğrenmiş oldum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Haziran 3, 2016 733 candır. Soket versiyonunu 3 sene kullandım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 Bu akşam işlemci koleksiyonuna yine büyük çapta bir katılım olacak emre666 beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2016 sende arşiv sağlanmış ya. niyeyse görmemişim bu konuyu. bekliyoruz yeni fotoları. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Katılım oldu da bize mi oldu sanki... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2016 @@SkyWarrior Hocam kusura bakma, fotoğraf makinamın pili ölmüş Yeni pil sipariş ettim, bugün gelirse akşama koyuyorum resimleri... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2016 bu arada resim çizilir, fotoğraf çekilir.. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2016 Fotoğraf makinemizin pili yepisyeni, Oysa makinemizle çizdiğimiz fotoğraflardaki en yeni işlemci 1998 yılına ait Cyrix MII-300GP 300 MHz Cyrix'in 6x86 işlemcilerinin devamı olan MII serisinin 300 MHz saat frekansında çalışan modeli, koleksiyonumuzdaki ikinci Cyrix işlemci. Bu işlemci, piyasada olduğu dönemde Pentium II'ye rakip olarak konumlanmış. AMD Am486 DX4-100 Koleksiyonumuza katılan iki yeni 486 işlemciden ilki, işlemci çekirdeğinde "ICE microcode" özelliğini barındıran ve buna işaret eden V8T kodunu taşıyan, AMD'nin 486 DX4-100 işlemcisi. Intel 80486 DX-50 (SX546) Diğer 486 işlemcimiz ise Intel'in 486'sı... 4 farklı üreticiden, 4 farklı 486 işlemci... Seç beğen al! Daha eskilere gidelim mi? 486'dan önce 386'lar vardı; hatta bunların ayrı birer FPU işlemcileri bile vardı Intel 80386 DX-25 IV (SX218) Intel 80386 DX-33 Intel 80387DX-16-33 (FPU - Kayar nokta işlemcisi) En güzelini en sona sakladım Koleksiyonumuzun RISC tabanlı ilk işlemcisi karşınızda... AMD AM29030-25GC Altın Kızlar (O dönemde işlemcilerin bile ayrı bir albenisi varmış, bakar mısınız şunlara...) Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2016 Seramik cpu ftw!!!! Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2016 burdan tozlu raflara destek çıkmaz mı ? gerçi çok donanım bölümü yapıldı ama bunların içinden de yapılabilir. lp nin haberi var mı? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2016 Tozlu Raflar'da eski Intel Pentium işlemcilerle ilgili birkaç bölüm yapılmıştı zaten Emre. AMD için de bir bölüm yapıldı, hatta ben de işlemci göndermiştim; AMD Duron ve K6-2 350. LP'nin elinde daha geniş bir koleksiyon var yani Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2016 TS ye zırnık bişi verilmez bu saatten sonra. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2016 Levent Pekcan'a 512KB ramli VGA bir ekran kartı göndermiştim. Tozlu raflarda, ne kadar ilginç bir sürü çip var üzerinde diyip geçti . Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2016 Koleksiyona cılız da olsa katılımlar devam ediyor Resimler gelecek... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 12, 2016 Bayram şekeri tadında bir güncelleme gelsin tüm CHW camiasına Colorgraphic Evolution 2 8 MB SGRAM PCI (GD5480) Koleksiyonumuzun Cirrus Logic yongalı ilk grafik kartı. Kendisi 1998 yılında çift VGA çıkışı verebilme yeteneğiyle ünlü. Kart üzerinde bulunan, bir zamanların efsane Alpha işlemcilerinin babası Digital firmasının yongası, dikkatli CHW takipçilerinin gözünden kaçmamıştır... Matrox Millenium G200 G2+ MILA/8D/CPQ 8 MB AGP 1X Matrox'larımızı üçledik Matrox'un G200 grafik yongasını taşıyan bu kartımız, zamanında firmanın bütçe dostu çözümlerinden biriydi. ELSA GLoria Synergy-8 VIVO 8 MB PCI (KJGP2VIVO) Efsaneleri sizlerle buluşturmak görevimiz 3Dlabs'in, çekirdeğine GLINT Delta geometri işlemcisini de katarak yeniden tasarladığı Permedia 2 yongasını kullanan, zengin video giriş-çıkış özellikleriyle dikkat çeken bu kartımız, ELSA'nın gıptayla baktığımız kartlarından biriydi... ASOUND Gold ISA (Avance Logic ALS120) Bir başka ISA ses kartı Kart hakkında pek bir şey bilmiyorum, tesadüfen elime geçti. Sanırım 16-bit bir ses kartı kendisi. Üzerinde Avance Logic firmasının ALS120 yongası var. Temel ses giriş-çıkışlarını sağlamaktan başka bir özelliği de olmasa gerek.. Bu işe girişeli 1 sene olmak üzere. 4 grafik kartı, 3 de ses kartıyla çıktığımız bu yolculukta 27 adet grafik kartı, 7 adet ses kartı ve 17 adet işlemciyi biraraya getirebilmişiz. Çok iddialı konuşmayayım ama sanırım Türkiye'deki en zengin koleksiyonlarından birini yaratmayı başardık. Lakin bu tür eski donanımları piyasada bulabilmek bir hayli zorlaştı; ne yazık ki kartların, işlemcilerin çoğu geri dönüşümün kurbanı olmuş. Eğer elinizde bir işe yaramadığını düşündüğünüz, çöpe atacağınız veya geri dönüşüme vereceğiniz bir parça varsa lütfen önce beni haberdar edin... Fikir, öneri, beğeni ve bağışlarıyla destek olan herkese teşekkürler Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 13, 2016 ALS 120 realtek çiplerin babasıdır Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 13, 2016 Yakında evdeki eski zımbırtıları ofise taşıyıp istifleyeceğim. Bazıları çok eski. Onları fotoğraflayıp istersen gönderebilirim @@Najaz fakat öyle çok bulunmaz bir parça yok. Yine de belki yararlı olur. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 13, 2016 @@ObiWan çok sevinirim Yelpazeyi olabildiğince geniş tutmaya çalışıyorum, ama özellikle ISA ve PCI kartlar çok makbule geçer.. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 14, 2016 Bir aksilik çıkmazsa bayramdan sonraki hafta epey kapsamlı bir genişleme olacak koleksiyonda 3. mantar panoyu da alayım ben haftasonu.. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Akşama şenlik var Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 en kısa zamanda prelude bulman temennisiyle Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 @@SkyWarrior Hocam Music'i aldığım eleman yan çizdi maalesef. Sahibinden GET'le almıştım bayramdan önce, ben kargo beklerken adam elden başkasına satmış kartı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş