Ekmek Yapma Makineleri Hakkında
1 1

Bu konuda 18 mesaj var

Selamlar.

 

Ev için ekmek yapma makinesi kullanan, bunlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı? "Nasıldır, kullanışlı mı, yapmak çok vakit alıyor mu, fayda / maliyet açısından mantıklı mıdır?" gibi sorularım var, bilgilendirebilirseniz sevinirim. :)

 

Bunların ardından bir de marka / model önerisi isteyeceğim tabii.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ekmek yapma makinasının fırından bir farkı var mı ki :icon_think: biz evde yaparken özel ekmek kalıbı, bir de ekmek hamuru kullanıp ekmeğimizi yapardık çok da güzel olurdu...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@SkyWarrior

Bu cihazları hiç incelemediğim için nasıl çalışır fikrim yok. Pizza hamurunu yapmak için malzemeleri içine boca edip bırakıyor musunuz? Un, su ..vs ne lazımsa içine atıyorsun o hamur mu yapıp veriyor?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evet aynen öyle yapıyoruz hocam. Hazır olduğunda hamuru alıp yağlanmış tepsiye yayıyorum ve üzerini keyfe keder döşüyorum :D yarım saat sonra mis gibi pizza hazır. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek makinelerinin ilk parladığı yıllarda (2007ydi galiba) biz dahil çevremdeki birçok kişi aldı, ilk başlarda bir heves epey kullanıldı ama en uzun süre kullanan da 1 sene kadar kullandı. Ölçüyü iyi ayarlamak gerekiyor. Az gelirse bir tane daha yapmak 2-3 saat sürüyor, çok gelirse bayatlıyor falan, yeni cihazlar daha hızlı yapıyorlarsa bilemem.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam ben amerikadayken de kullanıyordum o zaman Oster marka walmart mamulü dandiri bir alet vardı ama onunla arçelik arasında zerre kadar fark görmedim ne çalışma olarak ne de yapılan ekmek kalitesi olarak. 

 

Dolayısı ile en pahalısı ile en ucuzu arasında çok marjinal farklar var çıkan ekmeğin kalitesi olarak. 

 

Bir iki denemeden sonra istenilen kıvam tutturuluyor ve tarif buzdolabının üzerine yazılıp bırakılıyor. Genelde sorun mayadan kaynaklanır mayayı çok bayatlatmadan bitirmek gerekir. Eğer çok uzun süre kaldıysa atın yeni maya açın. Pakmaya kullanıyorum ben. Amerikadayken Fleischmann kullanıyordum çok iyi sonuç veriyordu. Türkiyede pakmaya ile benzer sonuçları yakaladım. 

 

http://www.breadworld.com/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek makinelerinin ilk parladığı yıllarda (2007ydi galiba) biz dahil çevremdeki birçok kişi aldı, ilk başlarda bir heves epey kullanıldı ama en uzun süre kullanan da 1 sene kadar kullandı.

Benim de deneyimim buna benzer.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

benim de deneyimim benzer. bi süre sonra normal ekmeği özlüyor insan. fakat  tost yapılacaksa yada ekmek kızartma makinesiyle gayet güzel tok lezzetli bi ekmek yenebilir ona hiç lafım yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ekmek yapma makinası almayı düşündüğümüzü öğrenen bir arkadışımız hediye etti bize, kendisi ilk gaz ile kullanıp sonra bir köşeye kaldırmış olanlardan...

biz ara sıra ara versek de kullanmaya devam ediyoruz.

 

Arçelik var bende. Gayet memnunum. Pizza hamurunu bu alet ile hazırlıyorum. Yoğurma derdim olmadan 45 dk da hamur hazır. 

 

bizdeki de arçelik model. yaptığınız hamurun ölçülerini alabilir miyim ? deneyelim...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde de Arçelik var ve oldukça memnunuz. Sık sık kullanıyoruz...

 

Öncelikle "bir kere kullan sonra kenara at" türü ürünler genelde kullanışlılığı düşük ürünlerdir, mesela katı meyve sıkacakları böyledir çünkü 1 bardak meyve suyu içtikten sonra 15 dakika temizlik yapmak gerekir.

 

Ancak ekmek makinesi  bu sınıfa girmiyor diye düşünüyorum çünkü ekmeği hazırlaması ve temizliği kolay. Bence markete gidip ekmek almaktan daha pratik, kitapçığına bakarak malzemeleri 2-3 dakika içinde hazırlıyorsunuz ve sonra düğmesine basıp bekliyorsunuz... Bu kadar basit. Temizliği de oldukça kolay...

 

Dezavantajlarına gelirsek, en hızlı program 2 saat sürüyor; bu yüzden anlık ihtiyaçlara cevap veremiyor. Ama tüm makinelerde zamanlama fonksiyonu olduğundan, geceden karışımı hazırladığınızda sabah uyandığınız saatte ekmeğinizin hazır olmasını sağlayabiliyorsunuz.

 

Diğer bir dezavantaj ise elbette lezzet. Fakat lezzetten biraz feragat ederek gerçek ve bol zeytinyağlı, gerçek sütlü, yumurtalı, katkısız ve olabildiğince doğal ve kaliteli malzemelerden yapılmış, el değmemiş bir ekmek yiyebiliyorsunuz... Hele de bizim gibi çocuğunuz varsa bunlar lezzetten çok daha önemli...

 

Ben de Densha gibi pizza yapımında kullanıyorum, oldukça pratik ve lezzetli oluyor.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biz pizza için Uno'nun lavaşlarından kullanıyoruz, çok da güzel oluyor. Hamur yememiş oluyorsun, hafif oluyor pizza.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrik masrafı çok olmaz, 3.5 saat boyunca çalışmıyor, çoğunda beklemede... Ayrıca karıştırma sırasında elektrik tüketimi düşük...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrik masrafı çok olmaz, 3.5 saat boyunca çalışmıyor, çoğunda beklemede... Ayrıca karıştırma sırasında elektrik tüketimi düşük...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 3-5 saat surekli calisiyor sandim.. Bende alayim o zaman protein tozuyla falan ekmek yaparim degisiklik olsun.  :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok