Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 11-01-2023 in all areas

  1. 3 likes
    Klavyeler pahalı değil, biz fakiriz...
  2. 3 likes
    tüvtürk full zamlı tarife uygulamış, %122.93 sanıyorum. araba muayenesi 1100 küsür tl olmuş... ya hayvanın çocukları... ben 2 senede bir zorunlu olan ve bana hiç bir getirisi olmayan bir şey için neden para ödüyorum? tamam trafiğin ve insanların güvenliği için bu denetim iyi bir şey, yapılmasın demiyoruz da bunun için neden para veriyorum yahu? hadi para veriyoruz bari insancıl bir seviyede olsun, 15dk'lık kontrol için 1100 tl nedir ya? zaten dünyanın vergisini veriyoruz bir de kıçıkırık bir denetim için bu parayı veriyoruz, adamlar 2dk far ayarı bile yapmadan gönderiyor, bu kadar boş bir hizmet olamaz. Allah belanızı versin. bu vergiler nereye gidiyor diye sormayacağım zaten nereye gittiği belli de, yine de bu vergileri neden veriyoruz arkadaş? her hizmet paralı, bana dönen hiç bir şey yok.
  3. 2 likes
    Quake3 zamaninda da pilotlar testlerde saniyenin 1/200’unu gorebiliyor deniyordu. OLED’in pixel hizi haric tam ideal o zaman bu yaklasim: https://youtu.be/mcglbQZQuqE Ustunu gormek zor denen 240hz’i GPU’nun yetecegi cozunurlukte veriyor. Bu oyunda/uygulamada hiz degil detay seviyesi onemli dediginde 4K’yi 120hz veriyor. Nefesi yetmezse VRR usulu Gsync. Resim kalitesi de tam. Masaustune boyle isler getirmeyen monitor tasarimcilarinin… Yaptiklarinda da bir tur pahali diye kufrederim. Dual-mode yerine 4K 240hz VRR OLED alan da performans gerektiginde 1080p ic cozunurlukle konuyu GPU’ya birakir. OLED’de boyle dual-mode olacagini sanmiyorum, pixel’ler ayri sonucta. Pixel density duser. Gerci OLED’de 1 pixele gitmesi gereken rengi niye 4 pixele verip 1080p’yi native gibi gosteremediklerini anlamiyorum. Oluyor da 4K OLED’de kimse 1080p oynamaz diye incelemesini mi yapmiyorlar, bilmiyorum. Fiyatlari yuksek diye cok da arastirmadim. microLED yayginlastikca ya bu OLED’ler, ya miniLED’ler bize de iner. Seneye Apple Watch pahali modelde microLED bekleniyor. Uretimi Amerika’ya tasimak da planlarda. Ufak ekran, microLED uretimini denemek icin ideal. iPhone’lara, iPad’lere, Mac’lere yuruyup sonrasinda laptoplarda gorulup en son masaustune gelmesi vakit alir. TV’lerde var ama pahali. “Alirim” diyen zengine konsept urunu satip hem marka prestiji, hem kazanc, hem uretim deneyimi. Bunlar gelinceye kadar pixel gecisinde en iyisi OLED. Image retention endisesi olmadan en iyi goruntu kalitesi miniLED. Ikisinde de QD oluyor. miniLED TV’lerin fiyat/performanslari da yukseliyor. Monitorlerde de cok pahalidan pahaliya gecis yapiyor gibi. Apple cok kufur yiyor ama onlar basi cekene kadar PC’de eski modeli yuksek fiyata kaktiriyorlar. microLED’in bize inmesi vakit alacak olsa da bu QD miniLED’ler ve OLED’lerin alinacak fiyata gelmesini saglamasi acisindan ilginc. TV yapan adam “bu quantum’lu” diye satacagi pahali model olmadan 4K’yi sana uygun fiyata vermiyor. MicroLED’ler yayginlassin, mutfaga da OLED koyulur 4K 120hz uygun fiyat olsun, daha iyi. Kendimi biliyorum, 240hz’in farkini gorebilsem bile oyunun goruntu kalitesini arttirmayi tercih ederim. Gozume kestirdigim bu, 4K 240hz OLED’ler gibi ust modelleri cikarsa bunlar ucuzlar. Yeterince fiyat farki olursa 120 alir gecerim. Aramizda espri olsun diye bir defa “ya onu goz gormez zaten” yazarim ama Fiyat farki az olursa olmusken tam olsun diye gozum 240’e kayar belki. Ya da o gun 120’e de butce yoksa 240 bekliyorum derim (Poor man's decision tree)
  4. 2 likes
    Şöyle süper bir yazılım buldum: https://github.com/Maassoft/ColorControl Aynı wifi ağındaki lg smart tv ye bağlanarak pc masaüstünden tam bir kontrol sağlıyor. Servis menüsünü açabiliyor tv nin mesela oyun moduna girdiğinde kapattığı ayarları açabiliyor hatta lg nin c1 den c2 ye geçerken kapattığı ayarları özellikleri bile açabiliyor. Ayrıca tv nin monitör gibi pc ile açılıp kapanmasınıda sağlayabiliyor. Windows masaüsünde son derece hızlı her türlü ayarı yapabiliyorsunuz. Windowsda ekran parlaklığı ayarı ararken buldum bunu.
  5. 2 likes
    Amazon gaming'te The Evil Within 2 bedava oldu. Haberiniz ola.
  6. 1 like
  7. 1 like
    Bir de şöyle rezil bir inceleme var. Ürün değil, inceleme rezil Bugün bir milat!
  8. 1 like
    Benim de şundan alasım var ama iki şey aklımı kurcalıyor. 1) amazon 1.200 lira üzerinde gümrük ve shipping alıyor, fiyatı da yaklaşık 4.000'e geliyor (oha!). Satıcısı kendi de satıyor ama o şekilde de gümrük falan çok uğraştıracak. 2) TR layout yok diye canımı çok sıkar mıyım emin değilim. İncelemesinde de beğenmişler, aleti merak ediyorum açıkçası...
  9. 1 like
    https://www.instagram.com/trifecta.restoration/ Bir bakın Instagram hesabına.. Maserati, Ferrari, Lambo tarzı araçlara iş yapan bir yere gidip şu benim ses sistemini takın dersen muhtemelen takarlar ama ne takarlar ondan emin değilim normal olarak.
  10. 1 like
    Olsun çalışır öderiz:D şimdi böyle diyince bir tırsma geldi açıkçası:)
  11. 1 like
    Gözümü diktim dediğin yukarıdaki mesajda HB linki paylaştığın ürünse hem USB 3.0 değil hem de senin senaryona uygun değil gibi göründü bana. Benim kullandığım üründen lazım sana sanki, yeniden paylaşayım : https://www.amazon.com.tr/dp/B071NM5GRW/
  12. 1 like
    Sizin arabayı @TiesTorN'un dükkanına sokmak bile alınacak ürünlerden pahaldır muhtemelen.
  13. 1 like
    Biraz öyle. Ama daily driver sürekli açıksa o zaman çok sıkıntı olmaz. Benim hedefimdeki Ugreen tam istediğim şey. Çirkin VGA çıkışları yok DP ve HDMI switch in premium ücreti yok. Her türlü işimi görür. USB 3.0 hem de.
  14. 1 like
    Anlamayacak birşey yok they are cool. Tatanqa nın aldığıda büyük benim standartlarımda. Kablosuz küçücük ve daktilo gibi sesler çıkartıyor daha ne ossun. Bir tuşa basıyorum ps5 e diğer tuşa basıyorum tv ye bağlanıyor kablolu kablosuz bt 2.4 ghz her yol var bunda.
  15. 1 like
    TKL olması yer derdinden olmalı ama setup paylaşılan Reddit, forum .vb yerlerde öküz gibi masa ve monitörlerinden önünde görüyorum ben bunları. Yer darlığı olunca güzel seçim olabilir, benim de bazen bir tane alayım diye aklıma düştüğü olmuştu sonra fiyatlar roketledi, vazgeçtim. Evde 3 klavye, 3 mouse var. Beni ömür boyuna yakın götürür diye umuyorum. Bir klavye 6000 TL olur mu arkadaş diyeceğim de milyonlarca lira verip kalem almış , umumi tuvalete 1 milyon lira verip işemiş bir nesilden geliyorum ben, neden olmasın.
  16. 1 like
    Ben de gamepass üzerinden oynuyorum da bayadır bakmadım, garip garip hatalar oluyor. Battlefield 1 son yaptıkları düzgün oyun oldu herhalde. Benim en beğendiğim Bad Company 2 olmuştu. Battlefield 4 bir de.
  17. 1 like
    valla ses konusu apayrı bir dal kombolar hakkında bilgim yok. biz kendimiz dükkanda ses sistemi montajı yapıyoruz ama ses sistemi bileşenlerini müşteri bize verir onu yaparız, seçim konusuna pek girmiyoruz. bu arada klima konusunda yazmayı unuttum; klima bakımı, yapılması gerekenler vs çok basit ve standart işler yani özel bir yere gitmene gerek yok. herhangi bir klimacı gerekeni yapar. benim tecrübem o yönde. ne zaman klimayla ilgili bir durum olsa hep rastgele yerlere gittim bir sorun yaşamadım.
  18. 1 like
    Haritalar ve spesiyalist seçenekleri hiç olmamış. Kesinlikle aynı fikirdeyim. Fakat yeni keşfettiğim bir şey var ki Battlefield Portal aracılığıyla eski Battlefield haritalarını oynayabiliyorsunuz. Oyunu beğenmeyenler bunu deneyebilirler.
  19. 1 like
    Grafik kalitesi arttikca fiziklerdeki kusurlar ve animasyona etkileri goze daha cok batiyor. Cizgi film karakteri gibi gozuken bir npc tuhaf hareket edince sorun olmuyor ama gercekci gozuken npc tuhaf hareket edince rahatsiz edici oluyor. Yine cizgi film tipi karakterde sac da mesela d.Va gibi kotarilinca gayet guzel gidiyor ama photorealistic karakter olsun derseniz o saclari tel tel simule etmek gerekiyor. Sac miktarini ve kivrimlarini kisinca dandik gozukuyor, acinca feci performans yiyor. Ayni sey kiyafetler icin de gecerli. Son derece gercekci bir modelin gomlegi kutuk gibi hareket edince goze batiyor. Sac ve kumas simulasyonunu GPU’ya yaptirabiliyorlar ama performansi etkiliyor. Fizikler icin de Physx falan gibi cozumlerle GPU’ya ornegin akiskanlari hesaplatmak mumkun ama herseyi GPU’ya aktaramiyorlar. Orada CPU performansi onem kazaniyor. Hatta single core CPU performansi hala cok etkili. Simdiye kadar “yemisim CPU’yu, yenilerim GPU’yu” diye idare etmek mumkun oldu ama Cyberpunk gibi orneklerde isigin yuzeylerden yansimasina kadar grafiklerin iyi yapildigini ama fizikler ve onlara bagli animasyonlarin mecburen ucuz yontemlerle kotarildigini goruyoruz, goze daha cok batiyor. Gercekciligin daha artmasini istersek ya (1) daha yuksek single core CPU performansi, veya (2) multicore’a olceklenmekte daha basarili fizik motorlari, ya da (3) GPU’da hizlandirilan fiziklerin kapsaminin genislemesi sart. Belki nvidia’nin bir sonraki mimarisinde bu yonde de gelismeler goruruz. Eger tensor core’lari bu isler icin kullanan bir SDK ile gelirlerse sonuclar etkileyici olabilir. Yeni mimari, yeni teknolojinin kullanilmasi zaman aliyor. Oyun oynayan nufusun %1-3’inde ust seviye kart var. o kartlarin kaldirabildigi ozellikleri hedefleyen 30 oyun olmasi basaridir. Sizi bilmem ama ben 30 oyun oynamiyorum, birkac baba oyun oynuyorum, onlar da piyasanin biraz otesinde bir teknoloji sunabiliyorsa verdigim paraya deger diyorum. Ama kartlarin performansi hala darbogaz. En baba kartin 10 kati hizlisini, 100 kati hizlisini yapsalar o performansi kullanacak oyun yapmak mumkun. Chiplet mantigi ile oraya gelirsek guzel olacak cunku uretim maliyetini de dusuren, ayni fiyata daha cok transistoru bir araya getiren bir yaklasim. Ama isinma ve gecikme acisindan GPU’lara ne kadar uygulanabilir oldugu belirsiz. Neural network mantigiyla isleyen algoritmalarla normalde 10 kat, 100 kat islem gucu gerektiren islerin benzer kalitede kotarilabildigini bilimsel makalelerde goruyoruz. “Onceki yontem 25ms, bu yontem 2ms, kalite de daha iyi” seklinde neticelere ulasmalari mumkun oluyor. Burada nvidia tensor donanimi yerine shader mi ekleseydi denildi. Ama rakibe baktigimizda transistor butcesini gomulu hafizaya harcayarak nvidia’yi anca yakaladigini goruyoruz. Yani shader birimleri daha cok degil, tensor birimleri eksik, ray tracing performansi yari yariya. Big Navi duyurulmadan once “Nvidia DLSS ile iyi is yapti ama o tensor core’lar yerine shader uniteleri ekleyerek ayni butceyi kullanan bir Amd GPU’su daha verimli bir tercih olabilir” diyenin bu mantikla Amd icin “ne o islem unitesini, ne otekini koydular, yeni nesil GDDR6X desteklemek yerine o transistor butcesini hafizaya heba ettiler“ demesi gerekir. Neticede nvidia hep sonraki mimarilerin roadmap’ini de dusunerek GPU tasarliyor. Ben yeni nesilde tensor/AI’dan daha da faydalanmalarini bekliyorum. Bu muhtemelen yuksek kalitede grafikleri daha yuksek performansla kotarmak icin kullanilmaya devam eder. Ama bir sonraki mimaride fiziklere daha da yukleneceklerse onun ilk orneklerini de gorebiliriz.