Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 31-10-2022 in Mesajlar

  1. 3 likes
    Wauvv; Cevat Kelle Deck gibi olmuş maşallah, her yerinden bir şeyler çıkıyor.
  2. 3 likes
    Daha öncesinde satin aldigim Crucial X6 2TB external ssd den bir tane daha aldim ve sonunda aklıma uygun bir Steam Deck hafıza kapasite yönetimini hayata geçirebildim. Bu ssd’ler oldukça ufak ve hafifler ayrıca 800 Mb/s hızlara ulaşabiliyorlar. Gerçi bu hıza USB 3.1 Gen2 ile çıkabiliyor olsalar da Steam Deck’in Gen1 olan 5Gbps veri yolu hızı da oldukça yeterli, 400-500 Mb/s hızlar mümkün yani. Bu en hızlı microsd karttan kabaca 3-4 kat daha hızlı demek, üstelik kapasite ölçeğinde de daha ucuza geliyor. SSD’lerden birisine windows 11 pro ve steam dışı kütüphanelerimi (Xbox Game pass, Ubisoft Connect, Epic vs) kurdum. Bu kütüphaneler steam deck’de de bir şekilde çalışabiliyor olsalar da windows altındaki performansları ve uyum sorunları açısından daha stabil. O sebeple bu yöntemi tercih ettim. Diğer SSD’de de SteamOS kütüphanesi var. Bu sayede tüm kütüphanemi yanımda taşıyabiliyorum. SSD’ler cihaza sabit bir şekilde tutunabilsinler diye Steam Deck’e cırtcırtlı bant ile sabitlenebiliyorlar. Bu şekilde düşme, sallanma, çıkma derdi de olmuyor. Diskler direkt type c üzerinden bağlanılıp kullanılabiliyor olsalar da, bu şekilde kullanımda şarj portu da kalmayacağı için, zamanında Nintendo Switch için aldığım ufak ve hafif Type C Dock’u da bu ekipmanlara dahil ettim. Bu sayede cihaz 3 usb 3.0, 1 HDMI 2.0, 1 gigabit ethernet ve 1 PD 3.0 şarj girişine de kavuşmuş oldu. SSD’lerle benzer şekilde Steam Deck’in arka yüzeyine cırtcırtlı bantla sabitlenebiliyor. Konumlandırması sayesinde de hava kanallarını yada herhangi bir düğmeyi de kapatmamış oluyorlar. Bu şekilde hem cihazın ağırlığı çok arttırmadan ve ergonomisini de bozmadan ciddi kapasiteler ve kullanım imkanları da sağlamış oldum. Windows modülünü takarsam Windows 11, Steam modülünü takarsam da SteamOS direkt elimin altında oluyor. Üstelik şarj portunu kapatma derdi de ortadan kalkmış oluyor.
  3. 1 like
    RX7900'ün tasarımı ortaya çıkmış: https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-7900-graphics-card-has-been-pictured-two-8-pin-power-connectors-confirmed Önceki nesilde olduğu gibi çift 8 pin güç girişi ile işi kotarmış görünüyorlar. Çok iyi. En azından 4090'ın saçma sapan güç tüketimi, yönetimi, kabloları vs. durumlarını burada görmeyiz. Ayrıca geçen nesilde üst seviyede Amd kartlar rakiplerine kıyasla salt oyun performansında daha iyi bir enerji verimliliği sunuyorlardı. Tabi işin içine ray tracing ve dlss girince Nvidia feci farklar atıyordu. Ama bu nesilde Amd enerji verimliliğini ciddi biçimde geliştirdiyse (%50'nin üzerinde olacak diye sözler verildi) ve ray tracing işini de halledebildiyse baya bir şey koyabilir ortaya. Bu arada çok önemsemediğim için paylaşmadığım ufak tefek haberler vardı. İlki isimlendirme. Tepe modelin adı RX7900XTX olacak deniyor. Bilmem kaç yıl önceki X1900XTX ve X1950XTX gibi. Ayrıca bu model 384 bit veriyolu ve 24 gb bellekle gelecekmiş; bir altındaki model olan RX7900XT ise 320 bit veriyolu ve 20 gb bellekle gelecekmiş. Ayrıca 5nm TSMC üretimi olması beklenen gpularda 200'e yakın (genelde 192 şeklinde beklenti) CU birimi ve 3 ghz seviyesinde saat hızı beklentisi var. Son olarak da ilk modellerin tanıtımdan bir ay sonra, yani Aralık ayı başında satışa sunulması bekleniyor: https://www.techpowerup.com/300477/amd-radeon-rx-7000-rdna3-to-launch-early-december
  4. 1 like
    Neden diye sorabilirmiyim? Primal, cerezlik bir filim. Ambulance Michael Bay filimi, basindan sonuna kadar araba aksiyonu.
  5. 1 like
    bilmiyorum abi yani bu batarya & akü işleri benim şahsen kişisel hobilerimden biri ve okumadığım kaynak neredeyse kalmamıştır, hiç birinde 220v ile defulfasyon gibi bişey okumadım ben, ilk senden duyuyorum. zaten 16v için 100ma gibi değerlerden bahsedilir hep, sen 220v 100ma diyorsun. böyle bir şey yok demeyeceğim, sonuçta bilmiyor olabilirim, ama ben hiç okumadım bu arada; desulfasyon işleminden sonra içindeki elektrolit yenilenirse kapasitesi ciddi oranda artıyor ama tabi ki yine 0 gibi olamaz. değerler motor kompartmanında olan aküler için normal. motor sıcaklığı aküleri gebertiyor o yüzden max ömürleri 5-6 sene oluyor. aküsü bagaj gibi yerlerde olan araçlarda doğru bakımla 10 sene gidebiliyor.