Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 28-10-2021 in Mesajlar

  1. 2 likes
    Yılların arm tasarımı, telefon vb gibi küçük taşınabilirler harici anlamı olmayan bir teknik. Bilgisayarın fanları küçük-büyük çekirdek arasındaki farktan daha çok yakıyordur. 10nm (Yeni adıyla Intel 7) hala çok verimsiz olduğundan bu yöntemle çekirdek sayısını artırabildiler deniyor. Tam performans isteyen eskisi gibi ufak bir soba kadar yakacak. Verimlilik isteyen eski performansın aynısını çok daha iyi verimle alacak. Bu durumda ikisini de isteyen Zen4 bekleyecek sanırım. Çipset ilginç ama, gen5 pcie falan son model sunucu malzemesinde bile yeni olan birşey. Birkaç hafta içinde eve alabilecek olmak ilginç.
  2. 2 likes
    benim pozisyonum da bu ama yobazına da, okumuşuna da anlatmaya imkan yok. Çok küçük bir grup bunun farkında ama yapacakları birşey yok. Şu an demir yumrukla doğru yöne gitmeye kalksan 2 nesil yolun var. Bugün 15 yaş altını yetiştirip kurtarabilirsin. Bu yeniler de öğretmen, devlet adamı, asker, bilim insanı vb olduklarında ve bir sonraki dalgayı eğittiklerinde sağlam temele oturdun demektir. Yani 40 yıl falan. Vergi vb mevzusu da böyle. Ülkeyi kurtarmak için tüm önemli üretim imkanlarını ve kaynakları yerlileştirmek gerekiyor. Bu da zorlu bir ekonomik hatta sıcak savaş ve uzun yıllar yokluk anlamına geliyor. Ülkeye milyarları yığmış olan batı ve arap sermayesi yeter diyince bırakıp çıkacak değil. Satılan her bir metre yer için yıllarca uğraşılacaktır. Ambargolar, ateşlenen terör eylemleri ve başkaldırılar, darbe organizasyonları, hatta bunlar yetmezse direk askeri müdahale. İran zamanında batının çok sevdiği cinsten demokratik bir ülkeydi ve seçimle gelen hükümet vatanını seven her hükümetin yapacağı gibi petrolü millileştirdi. Hemen askeri bir darbe organize edilip Şah başa getirildi ve diktatörlük altında petrol gelirleri yine batı şirketlerine akmaya başladı. Sonra Şah kantarın topuzunu kaçırınca karıncanın beli kırıldı ve sonuç malum. Zamanında otomobil başlığında ülkeyi kurtarmak istiyorsak bu vergiler az bile, birçok tüketimden vazgeçip üretime yönelmemiz lazım dediğimde bana aktroll, adam vergi az dedi ya la diye seslenenler ülkedeki eğitimliler. Hesap et işte kurtarma şansımızı. Bugün TR nüfusunun neredeyse tamamı için tek sorun paradır. Güya eğitimli, görgülü elit tayfanın tek sorunu da sosyal rütbelerini kaybetmek ve paracıklarını tatlı tatlı yiyememektir. Hepsi bilerek veya bilmeyerek 80'ler ve 90'larda ektiklerini yiyorlar. Zengin bir arap ülkesi ülkeye bir 500 milyar $ fişeklese akp 2 seçim daha kazanır. Bu kadar basit işte. Ekonomi üzerinden akp eleştirisi yapmanız parayı bulup önünüze koyduklarında sesinizi keseceksiniz demektir. Denk geldiğim ekonomi havhavcılarına para varsa problem yok yani diyorum. Kimisi yok tabii diyor.
  3. 2 likes
    son aylarda işim gereği o kadar çok ferrari ve maserati sürdüm ki arabamdan soğudum... ferrari falan sıradan arabalar gibi geliyor artık. supersport'ların keyfini yeterince aldım biraz da hypersport sürmek lazım. daha hyper ile gelen müşteri olmadı bakalım. ama supersport araçlar tam bir pussy magnet yani bunu canlı olarak yaşadım. bütün halkın gözü üzerinizde, herkes laf atıyor gezerken yok böyle bir şey... ancak şunu gördük ki özellikle ferrari kalite olarak çok tırışka bir marka. o kadar kırılgan araçlar ki 5 km sürmeye korkuyoruz. durup dururken saçma sapan hatalar veriyor, şanzıman devre dışı falan kalıyor neler neler... sadece 1 tanesinde değil hepsinde yaşadık bunları. km kaç deseniz 50k üstünde yoktu. bir gün supersport alacak olsam s.kseler ferrari almam. bizim için zaten hayal de, parası olup almayı düşünen varsa düşünmesin yani. gidin lambo falan alın. not: tabi ki müşterilerin araçlarını kafamıza göre sürmüyoruz, sağa sola götürmek gerektiğinde ya da test etmek gerektiğinde arayıp onay alıp çıkıyoruz. zira en sinir olduğumuz şeydir arabamızın bizden izinsiz sürülmesi, başkasına da yapmayız.