Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 04-02-2021 in Mesajlar

  1. 4 likes
    Merhaba, Monitörü Samsung Odyssey G9 ile değiştirdikten sonra masada ikinci bir ekran tutup oyunlarda sistem sıcaklıklarını ..vb kontrol etmek zor olmaya başladığı için bu iş için elimdeki iPad Mini'yi kullanabilir miyim diye araştırdım. Sonunda Pitikapp adında gayet kullanışlı ve düzgün çalışan bir yazılım buldum. https://www.pitikapp.com/ Yazılımın PC tarafına kurulan sunucusu ve iPad'e kurulan uygulaması var. Her ikisi de ücretsiz. Aşağıdaki araçlardan verileri okuyabildiği gibi ek olarak medya kontrolü, Spotify desktop kontrolü gibi özellikleri de sağlıyor. Bilgisayar ve iPad'i aynı ağa bağlayınca sunucu ile hiç ayar yapmaya gerek kalmadan iletişim kurdu ve ayarlarını bir iki dakika içerisinde yapıp çalıştırabildim. Plugin bulunan yazılımlar aşağıdaki gibi : MSI Afterburner Core Temp Fraps GPU-Z HW Monitoring (Windows embedded) HWinfo Eğer benzer bir ihtiyaç olursa bu yazılımı denemenizi tavsiye ederim. Benim yaptığım basit ayarlama ve masanın anlık bir görüntüsünü de paylaşıyorum.
  2. 3 likes
    son 1 haftadır arada bir şarj kesme sorununa kafa yoruyodum, kadrandaki akü ışığı yanıyordu arada bir. dedim heralde alternatörü yaparken yanlış bir şey yaptık.. dün akşam kafada bi ışık yandı ve alternatöre bağlanan soketi (elektrik değil, beyinden sinyal gelen soket) çıkarıp içine baktık tam bir pas dünyası olmuş... beyinle iletişim kesildiği için şarjı kesiyormuş. tüm temas noktalarını ince ince zımparalayıp kontakt spreyi basıp kapattım soketi her şey düzeldi. bazen sadece kontağı çevirip sürebileceğim bir arabanın hayalini kuruyorum
  3. 1 like
    Bluraysiz olanı 5999 sipariş ekran görüntüsü atmış birisi. Başka fiyat bilgisi yok. Vatan Çorlu şubesinden ödeme yapıp kargolanmasını bekleyen var. Mediamarkt'tan sipariş veren var. Mesajlar karmaşa pek bir şey anlaşılmıyor.
  4. 1 like
    Güzelmiş. Ben de benzer bir şeyi seneler önce yapmıştım, hala kullanıyorum. Sunucu ve istemci yazılımları kendim yaptım, herhangi ekstra bir yazılım plugin olmadan doğrudan bilgisayardan donanım bilgilerini toplayıp seri port üstünden istemci cihaza aktarıyor. Sunucu yazlımı oldukça hafif, arkaplanda çalışırken 8mb'lık ram kullanımı hariç bilgisayara hiçbir etkisi yok. İstemci olarak 2 farklı proje var. Biri Arduino bazlı basit tak çalıştır model, diğeri windows tabanlı hdmı stick pc üzerinde çalışan bir istemci. Sunucu yazılımı takılan aygıtları otomatik algılayıp doğrudan veri gönderiyor, herhangi bir ayar gerektirmiyor. Senelerdir boşta kaldıkça sürekli değiştirip güncelliyorum. Henüz son halini almadı. Fotoğraflar eski ama fikir verecektir. Elimde fazladan boşta duran Atom işlemcili 10.1" Windows tablet var, vakit bulabilirsem toparlayıp onu bu iş için sabitleyeceğim. Dokunmatik ekran avantajını da kullanıp sadece veri görüntülemek için değil, fan, pompa, led ışıkların kontrolu, discord vs vs bilumum şeyi kumanda edebilen bir istasyona dönüştürme fikrim var.
  5. 1 like
    var, nedenini açıklıyım; zamanında değiştirilmeyen diyot tablası görevini göremez hale gelir ve aracın elektrik sistemine küçük miktarlarda AC elektrik sızdırmaya başlar, sonrasında bu olay daha da kötüleşip, benim durumuma gelir. (tüm elektroniklerin saçma arızalar verip kapanması) regülatör vaktinde değiştirilmediğinde voltajı sağlıklı verememeye, dalgalanma yapmaya başlar. bu en iyi senaryo. kötü senaryoda voltaj değerini ayarlayamayıp 16-17v gibi değerler verip, elektronik modülleri yakması. rulmanı vaktinde değiştirmezsen kilitlenip kalabilir, akabinde kayışı kopartıp tahribata sebep olur. ya da komple dağılıp bobini boşa çıkarır ve alternatör çöp olur. bobinin altındaki gömleği değiştirmezsen kırılır ve bobin yine boşa düşer, iç çemberindeki duvarlara sürtüp alternatörü çöp eder. önleyici bakım iyidir ve gereklidir. türk milleti niyeyse parçaları son nefesine kadar kullanmak ister ama mantıklı bir hareket değil.