Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 16-07-2020 in Mesajlar

  1. 5 likes
    Adam WOW oynuyorum diyordu da bu kadarını da beklemiyordum açıkçası. https://www.instagram.com/tv/CCs-N1Eh2Z5/?igshid=znc2fx2kl1uw
  2. 3 likes
    Diziyi yapan adam ateist, doğru. Bunu da gizlemiyor, bu konu sorulduğunda uzun uzun konuşuyor, ateizm konulu panellerde konuşmacı olarak davet edildiğinde gidiyor, standup gösterilerinde bu konu üzerine bol bol espriler de yapıyor, bu da doğru. Dizinin adı da "After Life", bu da doğru Fakat dizinin ateizm ile dinlerle, cennet cehennem kavramları ile falan alakası yok. Zaten sadece dizinin ismine bakıp dizi hakkında fikir beyan edebilecek dünyada birkaç kişi var. (Bkz. "Kürk Mantolu Madonna" olayları) "The 100" isminde dizi var, ben şimdi bu dizinin tanıtım videosunu bile seyretmeden sadece ismine bakarak "bu dizi kesin matematik ile ilgilidir, ben matematiği sevmiyorum" dersem çok saçma olmaz mı? Neyse konuya dönersek, After Life dizisinde çok sevdiği eşini kanser hastalığı yüzünden kaybeden ve bu olay üstüne intihara teşebbüs eden bir adamın hayat ile ölüm arasındaki intihara meyilli gitgelleri ve hayatı boş vermişliği biraz melankoli biraz durum komedisi tadıyla anlatılıyor.
  3. 3 likes
    Olabilir elimle oynattğımda yine bir oturmama problemi gibi birşey var açıkcası. Yine anakartı sökeceğiz anlaşılan. Keşke sökmüşken arkayada bi paso yapsaydım kendim, orijinal dalganın çıkıntıları olduğu için 3mm bir boşluk davası oluyor. Ekleme: Evet sorun ondanmış birde kelepçe kısmında boşluk oluyordu araya tabi pleksi koyduğum için esniyor, metal gibi değildi. Arka kısma anakartın parçasının arasına 3mm pleksi ve bir önünede sünger malzemeyle güzelce sıkıştırınca o çıkıntı kısımları ön tarafa gelemedi. Böyle olunca öndende tampon yapıp sıkıştırınca sorun çözülmüş oldu. Şimdi sıcaklıklar normale döndü gibi görünen. 3,95ghz@1,15v 15dk wprime95 72derece gibi oturdu. Normal şartlarda zaten cpu bu kadar ısınmayacak %100 sürekli zorlayacak durum oluşmaz. Şimdi adım adım mhz ve voltajla gelebileceğimiz seviyeleri görelim. Yeni ekleme: Hadi dedim değişiklik olsun Realbenchide kurdum. Bu vesileyle 4.1ghz@1,25v ilk denemede voltaj yetmedi, şu an 1,2750v verdim 15dkyı 75-78°C aralığında tamamladı. Biraz daha yolumuz var gibi. Ekleme 2: 4.2ghz hızına eriştim ama stabil kalması için 4.1de verdiğim 1,275v den 1,375vye kadar yükseltmek gerekti. Bu kısım can sıkıntısı sıcaklıklarda 4.1ghzdeki sıcaklığa göre 15derece falan artarak 93 seviyelerine kadar falan çıkınca hoşuma gitmedi. 4ghze düştüm 3,95ghzde@1,15 yakalamıştım şimdide 1,1725v ile 4ghzde stabilleşince sıcaklıkta 62°C geçmeyecek şekilde korundu. Açıkcası 100-200mhz günlük kullanımda çok büyük performans farkı yaratacağını düşünmüyorum en azından o kadar güç tüketimi ve sıcaklığa maruz bırakmaya değmez. Anlaşılan ideal karar 4ghzde böyle rahat serin bir şekilde kullanacağız. i5-2500knında böyle kullanıyordum ondan sonra 6c/12T güzel bir upgrade olmuş oldu. Yaptığım ilave böyle birşey olmuş oldu bu arada. Aslında bu finali değil o kelepçeyi tutan m5 vidaları tersten takıp somunla iyice kasarak pleksiye sabitledim sonradan.
  4. 2 likes
    Samsung Odyssey G7 çok ilginç bir VA panel çıktı iyi kötü tahmin edildiği gibi, Hardware Unboxed testlerine göre kendi test ettikleri gelmiş geçmiş en hızlı G2G response time değerine sahip ki buna TN panelli 240Hz 2560x1440 HP Omen X27 de dahil, yani monitör testte TN panelden bile hızlı çıkmış ki belki IPS panelli bir monitörden beklerdim ama VA panelli bir monitörden böyle birşey beklemek hiç anlamlı olmazdı, çok ilginç bir durum bu. Karanlık geçiş performansı ve inverse ghosting performansı da son derece iyi VA panellere göre. TN panel seviyesinde değil elbette ancak bazı 240Hz 1080p IPS panellerden ve 144-165Hz yeni nesil bazı IPS panelli 2560x1440 monitörlerden önde çıkması yine çok çok ilginç bir durum. Ancak kontrast değeri LG'nin 1ms Nano IPS panellerinde olduğu gibi gerilemiş, paneli response time olarak geliştirirken bu noktada gerileme oluyor herhalde. Tabii yine LG Nano IPS gibi 1:800 falan değil ama VA panellere göre gayet geride bir değer olan 1:1973 çıkmış. Bu noktada monitör tabii yine tipik IPS ve TN performansının baya önünde ama alışılagelmiş bir VA seviyesinde de değil. HDR performansı için ayrı bir inceleme daha gelecekmiş, daha merak edenler incelemeye bakabilirler.
  5. 1 like
    Gerçi 1800 de olabilir tam emin olamadım da.. yok garantiye yollamıştı falan.. o kadar şeyden sonra gidip 3600 alması Ben de misal 4xxx ler iyi olursa son am4 ile bitirmeyi planlıyorum..
  6. 1 like
    Tiestorn ile Stardust'ın kapışmalarında Narcissius'un baltalı ilah Zagor şeklinde aralarına bam güm dalması gayet tatmin edici oluyor.
  7. 1 like
    20x0 serisi ciktiginda 10x0 stok fazlasi nvidia’nin karliligini dusurmustu, rtx serisinin fiyatini yuksek tutmuslardi. Benzeri yasanmasin diye onlem aliyorlarsa bunu “ampere satislarini baltalamasin diye” seklinde yorumlamak yerine “demek ki iyi bir kart geliyor” denebilir. Iki yildir uc sey soyluyoruz: 1. 1080Ti’da kalin, 20x0 serisinin hem fiyati yuksek, hem de refresh’i geldiginde RT performansinin iki katina cikmasi gibi mimari gelistirmeler mumkun. 2. RT’i bosverin, asil olay AI icin tensor core’lar. TNT kartlarinda cikan detonator driver’larindan bu yana en buyuk artisi driver’lari ve performans optimizasyonlari olan sirket donaniminin programlanabilirligini katladi. Asil potansiyel burada. 3. AI altyapisinda ve grafik karti isinde ayni mimariyi kullanmalarinin sonucunda bir tarafta yaptiklari arastirma gelistirme obur tarafa da yansiyacak. Bu durum sirketin gelecegi icin onemli bir arti. Olumsuz hanesinde ise bunlar sayilabilir: 1) Ilk cikan kartlar pahali olabiliyor ve gecen nesilde bir kisminda uretim sorunu oldugu soylendi. 2) Temporal reconstruction teknikleri perceived gecikmeye yol acar mi sekilde bir endisem var. Gerci UE5 demosuna baktigimizda goruyorum ki rakip donanimda da ayni teknikleri kullanacaklar, ustelik tensor core olmadigi icin kalite ve/veya performans daha dusuk olacak. 3) FX serisinde oldugu gibi, nvidia’nin karsisina daha performansli donanim koyulursa kaliteden kisarak performans arttirip kagit ustunde rekabeti surdurebilirler. Ona dikkat etmek lazim. Ama onun olmasi icin rakipten gelen donanimin daha saglam olmasi lazim. Kimse zaten daha hizli olan mimarisini optimizasyonla ileriye tasidi diye nvidia’ya kizacak kadar mal olmamali.