Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 04-05-2019 in all areas

  1. 5 likes
    Evet sizi cok beklettik, ama inanin beklediginize degdi Intel Pentium 75 (SY005) AMD 5K86-P75 (AMD-SSA/5-75ABR) Bu islemcimiz, daha sonralari AMD K5 olarak anilacak serinin ilk uyelerinden. Islemcinin ilginc yani, "dallanma tahmini - branch prediction" unitesinin devre disi birakilmis olmasi. Elimizde K5 serisinden bir islemci de var ve her ikisini birlikte fotografladik. SGS-Thomson ST486 DX2-66GS Zamaninda NVIDIA'nin Riva128 yongalarini da uretmis olan SGS-Thomson firmasinin 486DX2-66 modeli. Islemci Kanada'da uretilmis. Cyrix MediaGX GXm-180GP Cyrix'in 5x86 serisi islemcilerinin, XpressRAM, XpressGRAPHICS, XpressAUDIO gibi teknik isimlerle bezenmis ses ve grafik isleme yeteneklerine sahip surumleri MediaGX olarak adlandirilmisti. Bu islemci baz alinarak gelistirilen AMD Geode islemciler de, sonralari dusuk guc tuketen ve egitim amacli kullanilan mini-PC'lerde kullanildi. Cyrix Cx486DLC-40GP Sahip oldugum ikinci x86 PC'de bu islemci bulunuyordu (ilki Intel 8086 idi). Cyrix'in 486DLC islemcisini, 386 soketine takilabilen 486 islemci olarak tanimlayabiliriz. Dahili bir kayar nokta unitesi (FPU) bulunmayan bu islemci, Intel 387 DX FPU unitesini kullanabilmesi sebebiyle, 486DX islemlere ucuz bir alternatif olarak bir donem populerlik kazanmisti. Islemci kendi basina, 33 MHz'lik bir Intel 486SX'e esdeger performans sunabiliyordu. Islemcinin uretimini Cyrix adina Texas Instruments firmasi yapmis. AMD Athlon 850 (A0850AMT3B) / Socket A Iste uzun zamandir pesinde oldugumuz, Socket-A yapisinda, Thunderbird cekirdekli Athlon 850. Rakibi Pentium 3'u performans konusunda ezen, hizasirtma ile costukca cosan, ama ayni zamanda "AMD islemciler cayir cayir yaniyormus abi" paranoyasinin cikisina da sebep olmus islemcidir kendiler Koleksiyonumuzda, bu serinin Slot A modeli de var; onlari birlikte fotograflamayi ihmal etmedik... Bu aksamlik bu kadar diyelim ve geri kalanlari yarina birakalim. Yarin aksam 3 islemci ve 2 grafik kartiyla tekrar sahnede olacagiz...
  2. 4 likes
    bu yapılan işlemden sonra bir tık iyileşmişti şanzıman ama sorun o değilmiş. kış boyunca hava soğuk olduğundan çok sorun olmadı ama zorlaya zorlaya içinde hangi contaları patlattım bilmiyorum, artık hava 20c olsa bile 1 saatlik yola gidince (rampa olmasa bile ve pek zorlamasam bile) hemen hararet ve vuruntu yapıyor şanzıman, yarrayering oldu... atco'ya verdikten sonra geçen 2 senede şanzımanın içi ve çalışma mantığı vs. hk bilgim kat kat arttı, atco'nun nasıl bir o.ç. olduğu hakkındaki duyumlarım da baya arttı sağdan soldan oraya yaptıranlardan. değiştirmeleri gereken contaları aslında değiştirmemeleri eskileri bırakmaları, türbün'ü 0'dan yapmak yerine üstüne balata yapıştırmaları (sürtünme ve sıcaklık yaratıyor) gibi gibi... bu sefer işi şansa bırakmayıp, tüm revize kitini (conta, piston vs) hatta daha da fazlasını kendim isviçreden getirttim. geçen hafta şanzıman işçiliğine gözüm kapalı güvendiğim ustama bıraktım aracı. yine indirilip dağıtılacak koca şanzıman. içinden ne saçmalıklar çıkacak merakla bekliyorum. keşke daha önce bu adamı tanısaydım da buna verseydim. en çok sinirime dokunan şey zaten yaptırmış olduğum şeyleri doğru yapılamadığı için tekrar yaptırmam. tamamen para israfı, sinir stres. bu adamın en iyi özelliği yaptığı işi sahiplenmesi. yaptıktan sonra bir sorun çıktığında diğerleri gibi tekrar para istemiyor. benim hatam diyip komple dağıtıp yeni baştan yapıyor tek kuruş istemeden.
  3. 3 likes
    Obfuscation bazi ticari durumlarda gerekli, cunku sattiginiz / sagladiginiz kodun degisik platformlarda musteri tarafindan compile edilebilmesi ya da kaynak kodu seviyesinde yeniden kullanilip baska urunlere entegre edilebilmesi gerekiyor. Ancak kodun tamamini da gozle gorulebilir ve kolay anlasilabilir sekilde vermek istemiyorsunuz. Yillardir hem yazilim, hem donanim projelerinde bircok defa obfuscated source code olarak lisanslanip dagitilan urunler kullandim. Linkini verdiginiz yazi kararli ve becerili bir yazilim muhendisinin isteyip zaman ayirirsa her obfuscation metodunu cozebilecegi, dolayisiyla "obfuscation'in yararsiz oldugu" argumaninini yapmis. Obfuscation zaten kodunuzun hic kimse tarafindan anlasilamayacagi garantisini degil, olaganin cok ustunde bir efor ve zaman harcamadan anlasilamayacagi garantisini veriyor. Benzer bir mantikla kararli ve becerili bir hirsizin kilidinizi matkapla delerek ya da balyozla kapinizi kirarak evinize girebilecegini, bu yuzden tatile giderken kapinizi kilitlemenin ve genel olarak kilitlerin ise yaramadigi argumanini da ortaya atabilecegimizi soylersek bu soylemin ne kadar mantiksiz oldugu gorulebilir. Somut bir ornek vermek gerekirse su anda tasarladigimiz bir projede bize obfuscated source code olarak verilmis bir komponent kullaniyoruz. Acikcasi bunu oturup 50 adam/gun harcayip anlamaya calismamizin hic bir anlami yok, biz zaten o komponenti 50 adam/gun harcayip sifirdan tasarlamak zorunda kalmamak icin satin aldik. Urunu piyasaya bir an once ulastirabilmek icin her dakikanin onemli oldugu profesyonel hayatta gayet normal ve mantikli bir uygulama.
  4. 3 likes
    Yeni kartlarimizla karsinizdayiz... 3 grafik kartimizin 2 tanesi Apple PowerMac G4 serisine yonelik. 1 tane MPEG decoder kartimiz var, uzerinde VGA cikisi oldugu icin koleksiyonda yer almasinda bir mani gormedik Iki tane de ses kartimiz katiliyor aramiza. Uzun lafin kisasi, "Besi bir yerde" ATI Radeon 7500 Mac Edition 32 MB AGP 4X NVIDIA GeForce4 MX for PowerPC G4 32 MB AGP 4X Stradis SDM 290 MPEG2 Video Decoder PCI ASUS Xonar Essence STX PCIe Aztech Trident 4DWave-NX PCI
  5. 1 like
    Aynen, herifin adını cız bız ismail koyduk halen "çok sorunsuz bozulana kadar kullanıcam evladiyelik" falan diyo , şaka gibi..
  6. 1 like
    najaz bir 80 sene filan yaşarsa parayı bulur gibime geliyor.hiç olmadı pawn stars'a katılıp kel abiyle sıkı bir pazarlığa oturabilir.