Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 03-05-2017 in all areas

  1. 5 likes
    H440'a oranla daha sade ve kompakt bir tasarım ama oldukça şık ve kullanışlı duruyor. Zaten 60 euro gibi bedava bir fiyata aldığım düşünülürse bundan iyisi bağdat'da şeftali olarak düşünebiliriz. Ryzen sistemi haftasonu dev silverstone'dan bu miniğin içine geçireceğim
  2. 3 likes
    O araba düzelene kadar dünyada petrol rezervi biter. Gel vazgeç bu sevdadan, sana bir Peugeot 308 1.6HDI alalım. Az yakar çok kaçar. Taş gibi de sağlam.
  3. 3 likes
    hadi bakalım, hazır mıyız gençler, eller havaya... 1-2 like verin bari yahu, şu resetbutton denen şahsı geçmeye çalışıyorum.
  4. 2 likes
    Malum artık kotalar iyice can sıkıcı hale gelecek ama en azından gece 2 - 8 arası bir rahat aralık var. Steam oyunları da saolsun 50 60 70 80 gb diye giderken bizim kotalar iyice gg olma yolunda. Dodoyu görmeden en iyisi bu işi de dedicated bir makinaya bırakıp kafamız rahatken halletmek en iyisi diyorum. Steam saolsun bu iş için bir komut satırı istemcisi oluşturmuş. Windows linux ve Osx için mevcut. genellikle linux için daha uygun olacağa benzer neticede bir sunucu kurulacaksa linux olacaktır en ucuz ve stabil. SteamCMD yi https://developer.valvesoftware.com/wiki/SteamCMD bu adresteki yönergelere göre yükleyeceğiz ama ben manual setup kısmını tavsiye edeceğim nispeten sorunsuz ve istediğiniz yere koyabilme imkanı veriyor scriptleri Öncelikle sunucuda root erişim hakkına sahip olmanız önemli yoksa her türlü zorluyor. Benim evdeki sunucumda root aktif zaten çok ciddi bir iş yapılmıyor torrent indirme ve flac düzenleme dışında. Kullanılmadığında kapalı tuttuğum bile oluyor. mkdir Steam cd Steam Steam için bir klasör oluşturduk ve sonra içerisine girdik. Ardından şu komutu vererek steamcmd yi o klasöre yüklüyoruz. curl -sqL "https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steamcmd_linux.tar.gz" | tar zxvf - Bunun ardından şu komutu vererek steamcmdyi başlatıyoruz ./steamcmd.sh SteamCMD bizi login için karşılayacak. steam hesabınızı buraya girip login olun ve şu satırı bekleyin Steam> Windows platformu için oyun indirmek istersek şu ortam değişkenini değiştiriyoruz (her seferinde veya steamcmd.sh ı çalıştırırken parametre olarak verebiliriz) @sSteamCmdForcePlatformType windows Sonrasında yapacağımız iş komut vererek kütüphanemizdeki bir oyunu indirmek. app_update <AppID> -validate komutunu vererek home klasörümüz içerisinde oluşacak steam klasörüne oyunun inmesini sağlıyoruz. AppID leri steamdb sitesinden bulabiliriz. Şayet kütüphanemizde olmayan bir oyunu veya uygulamayı indirmeye kalkarsak hata veriyor ve çalışmıyor. Olaki elektrik kesildi ve kaldığımız yerden devam etmemiz gerekiyor o durumda app_update li komutu yeniden yazarak kaldığı yerden devam etmesini sağlayabiliyoruz. Ufak bir süpriz! = STEAM Mobile uygulamasından download emri verdiğiniz oyun steamcmd tarafından indiriliyor!!!111bir linux sunucunuza telefonunuzdan satın aldığınız oyunları indirsin diye emir verebilirsiniz. 2. bir süpriz de bu komutları kolaylaştıracak bir perl uygulaması yazmayı düşünüyorum. Onu cronjob olarak belirli saatlerde tanımlama yapabilirsem muhtemelen steamcmd yi hem 2 - 8 arasında çalışmaya zorlamış olacağım hem de otomatik olarak uygulama yükleme olayını halledebileceğim parametrik hale getirerek. Bu şimdilik todo listemde. Ama an itibariyle Murdered Soul Suspect oyununu bu şekilde indiriyorum. Güzel bir deneyim oldu teşekkürler steam.
  5. 2 likes
    Hakikat bu ama. AMD'nin RAM seçmesi belediye aşevinde yemek yiyen adamın glütensiz ekmek istemesi gibi birşey.
  6. 1 like
    Hocam olaya hakim olmak için bence bash on ubuntu on windows ile bazı şeyleri deneyebilirsiniz. rpi üzerinde gui bişileri öğrenirken bile saç baş yolduracaktır. bash on ubuntu on windowsta en azından apt sudo gibi komutlara aşinalık kazanabilir temel dosya kopyalama açma silme editleme gibi işleri öğrenebilirsiniz. Çekingen olmayın. Komut satırı cidden "Liberating Experience" denilen türden bişi. Bir kere alıştınız mı herşeyi oradan yapasınız gelir. Komut satırı üzerinde işlem yaparken bişiler ters gidiyorsa şu sebeplerdendir 1- komut eksik ya da yanlış yazılmıştır - basit bir text editör ile düzeltip yeniden deneyebilirsiniz. 2- hedef klasör veya dosyaya erişiminiz yoktur - root olarak kullanın appliance ı veyahut chmod ile verin 777 ve +x i gitsin. o da olmadı chown kesin çözüm 3- bir dependency eksiktir. - Paket yöneticisi ile bunu eklemek artık çocuk oyuncağı %99.9 durumlarda 4- kaynaktan derlemeniz gerekebilir - bu noktada yazın panoya bakalım inceleyelim zor değil çok zaman. wget ile dosya indiriyorum linux windows içinde de günlük hayatımın parçası olduğundan beri.
  7. 1 like
    ben bi kac gb indirdim gece 2 den sonra kablonette kotada gozukmuyor ikincisi su gerizekali gazteden link vermeyi birakin illa adblock kapatiracak yoksa gostermem .hem mal gazete yetmiyo bide bana karisiyo bin turlu free yer varken inandim inat u gerzeakli yeri linkleyemi birakin
  8. 1 like
    Torrent için tranmission bence en iyisi, remote desktop için vnc dışında çok bir seçenek yok zaten. Ama RP kullanacaksanız ufaktan görsel arayüzü unutup komut satırına yönelmelisiniz. RP'nin gücü görsellik olmadığı zaman daha fazla. Zaten kapanıp açılabilecek bir sistem dizaynı yapacağınız için daemonlar ve servisler kullacaksınız,ayarlarını yapacaksınız. Bunların tamamı linux tarafında komut satırı üzerinden ayarlanıyor neredeyse. Gui olmamasına hazırlayın kendinizi
  9. 1 like
    Ben denemek icin ilk gunde butum kotayi yedim. Hiz 16 ya dustu, gece 2 8 arasi ise gene 50 mbite yukseldi.
  10. 1 like
    Cyberdemon soundtrackinin spectrograph görüntüsü;
  11. 1 like
    durum güncellemesi; motorun üst kapağı rektifiye oldu, siboplar yenilendi & temizlendi. kompresyon kaçırmadığı için artık misfire yapmıyor, ancak bu sefer de gücü normalden düşük, neredeyse V4 araba gibi gidiyor. tekrar yapılan kontrolde vanoslarının çalışmadığı tespit edildi, şimdi de ona bakılıyor... sabır taşı olsa çatlardı ama ben çatlamadım sabırla bekliyorum... o araç eninde sonunda düzelecek bu vesileyle komple elden geçip tüm eksikleri giderilmiş oluyor bir bakıma olaya iyi yönünden bakarsak... bana -_-
  12. 1 like
    Ben tavsiyeyi genel olarak gördüğüm computation makalelerine bakarak söyledim. Gerçi herkes sistemleri güncellemiyordur belki ama en güncel gördüğüm sistem bir broadwell-E sistemdi intelin whitepaperlarından. Çalıştığım yerde mini bir cluster (2 serverdan oluşan) kurma durumum var exom datası analizi için. Paralel işletmem gerekiyor hızı arttırmak açısından. Dell ve HP ile görüştüreceğim patronları. çift soket ve en azından toplamda 36 core bir sistem düşünüyorum server başına. Her 8 core bir data (sweetspot bu kullanacağım yazılımlarda. Üzeri ek bir getiri sağlamıyor.) işleyecek. her server üzerinde simultane 4 data hattı çalışacak. kalan çekirdekler de diğer işler için ayrılacak. Bir zamanlar corsair ve kingston un value ramları vardı. Hem stabillerdi hem de her sistemle sorunsuz uyumlulardı. Bu ramlar artık bulunmuyor pek herhalde. Fiyatları da epey uygun oluyordu. Şu an analiz için kullandığım haswell sunucuda 32 gb kingston value ram var sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
  13. 1 like
    https://www.amazon.com/Audioengine-DS1-Desktop-Stand-Pair/dp/B002ATK2OS/
  14. 1 like
    Genel kanı 2. çeyrekte piyasada vega görmenin zor olacağı yönünde. Daha çok yaz ortasında raflarda görünecek gibi. Ama çok uzatmadan bu ay içinde ya da sonunda tanıtırlar muhtemelen. Bir ara 30 mayıs lafları dolanıyordu. LP de geçen yıl polaris nasıl olduysa bu yıl vega o şekilde tanıtılacak diyordu. Gerçi o noktaya neredeyse vardık. Performans konusunda da şüpheler artıyor. Çünkü çok bekletti, bir bilgi yok. Doom videosu gösterildi ama orada da öyle aman aman bir çatışma hali yok. Boş boş dolandıkları yerde "nightmare ayarlar olmadan" 65-75 fpsde dolanıyor. Azcık aksiyona girince 60-65 fps oluyor. Aksiyon artınca 50'lere düşüyor. Tabi öyle büyük, açık sahneler falan da değil bunlar.