Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 20-04-2017 in all areas

  1. 2 likes
    Videoda adam rahatmış gibi görünüyor ama bilemiyorum. https://twitter.com/mashable/status/853766719189393409
  2. 2 likes
    elektrikli araçla ilk 350Km hız aşıldı. https://www.teslarati.com/lucid-motors-air-217-mph-high-speed-stability-test/
  3. 1 like
    gog.com 'da Saints Row 2 ücretsiz şu an. 40 saat kadar vakti var.
  4. 1 like
    https://www.skypixel.com/tips/vertorama-creation-process Şurada detaylı anlatmış, bol deneme ile çok rahat çözülebilir diye tahmin ediyorum. Hatta dosyaları paylaşırsan ben de denemek isterim.
  5. 1 like
    Profesyonel fotoğrafçı değilim ama mantıklı yöntem olarak şu aklıma geliyor; Fotoğrafın üst tarafından başlayarak drone üzerindeki kameranın açısını değiştirerek seri fotoğraflar çekip en alt noktada da yataydan veya göz hizasından fotoğraf ile bitirerek birleştirme şeklinde. İlk fotoğraf kamera tam tepede kuşbakışı çekim yapacak (90 derece diye ele alırsak) 2. noktada drone biraz daha geriye gidip açıyı arttırıyor (110 derece) 3. noktada biraz daha geriye ve açıyı arttırarak hareket, bu şekilde yere kadar iniş. Bunu da eklenen 2. fotoğrafta belli olan farklı pozlanmış fotoğrafların ek yerlerinden çıkarttım. Tabi manipülasyonda var.
  6. 1 like
    RX 480'in öne çıktığı en önemli nokta Freesync desteği bence. Ancak AMD bu kozu yeterince iyi kullanamıyor. Freesync tanıtıldığından bu yana güze bir monitör&grafik kartı bundle sunamadılar piyasaya mesela. Monitör üreticileriyle işbirliği yaparak pekala yapılabilirdi bu. Çok araştırmadım ama bildiğim kadarıyla hem IPS panele sahip hem de Freesync destekli, uygun fiyatlı monitörler var piyasada. Ama aynı paneli G-sync ile almaya kalksanız fiyatlar bir anda fırlıyor; TN panelli G-sync monitörler bile hala çok pahalı. Ben de RX480'le GTX 1060 arasında çok gidip geldim satın almadan önce. Ama AMD'nin güç tüketim değerleri ibrenin NVIDIA'ya dönmesine sebep oldu. Zira kullanacağım mini-ITX kasaya RX480 koymak hem kasa içi havalandırmayı berbat edecekti, hem de SFF güç kaynağına ilave yük bindirecekti. PC kasaları gitgide küçülüyor, dünyada böyle bir trend var biliyorsunuz. Benim gibi mini-ITX kasaya performans sistemi toplayanların sayısında azımsanamayacak derecede artış var. İşte bu ufak kasalara 120W güç tüketen 1060 yerine 200 Watt güç tüketen 580 koymadan önce insanlar bir durup düşünecektir.
  7. 1 like
    Stunning fotoğraflar nasa arşivinden https://www.wired.com/2017/04/stunning-arctic-aerials-nasas-operation-icebridge/#slide-1
  8. 1 like
    Sigorta şirketlerinin asıl problemi trafik sigortalarındaki bedeni hasarlardı.( yani trafik kazası sonucundaki ölüm, sakatlık durumunda ödenen yüksek tutarlı hasarlar ve manevi tazminatlar) Daha net anlayabilmeniz için bir örnek vereyim; Diyelim bir kişi hatalı sollama yaptı ve kaza sonucunda vefat etti. Tüm kusurda vefat eden sürücüdeydi. Trafik sigortası genel şartları derki kusurlu olan sürücü için sigorta şirketi herhangi bir ödeme yapmaz. Ancak hukuk diyor ki bu ölen adam kusurluydu ama bu sürücünün geride çocuğu, eşi yani bakmakla yükümlü olan kişiler vardı. Trafik sigortasıda 3. şahıslara karşı bir sorumluluk sigortası olduğu için, burada eş, çocuk 3. şahıstır, dolayısı ile geride kalanlara tazminat ödenmeli... Yargıtaydan çıkan binlerce böyle emsal karar olması sebebiyle 2014 - 2015 yılından itibaren 10 yıl geriye dönük olarak tüm avukatlık büroları, hastahanelerden trafik kazası sonucu ölen kişilerin ölüm listelerini aldılar ve ailelerinden vekalet alarak sigorta şirketlerine tazminat davaları açmaya başladılar. (Avukatlar için yeni bir sektör oluştu, şirketlerden aldıkları tazminatın %10-15-20-30 hatta yarısını avukatlar almaya başladılar, sadece bu işle uğraşan avukatlar var, kısa bir araştırma ile internette bulabilirsiniz.) Bunun sonucunda önceki yıllarda uygun fiyatlarla trafik sigortası yapan şirketler duruma hazırlıksız yakalandı ve geçmişe yönelik 10 yıllarından sorumlu oldukları için ciddi tazminatlar ödemeye başladılar. Bunun sonucunda da benim de çalıştığım şirket dahil olmak üzere birçok şirket trafik sigortası yapmak istemedi ve kendini kurtaran primlerlerle satmaya çalıştılar. Bildiğiniz üzere sigorta bir havuz olduğu için bir taraftan boşalırken, diğer taraftan hızlıca da doldurmak gerekiyor. Doğal olarak primler tüketiciye ağır gelmeye başladı. Maalesef devlet bu noktada bazı hukuksal reformlar yaptı ama daha sonuçları yeni yeni ortaya çıkarken bir anda bu sabit tarifeyi getirerek işleri daha da çıkmaza soktu. Sizin durumunuza baktığımızda, küçük hacimli motorsiklet kullanan birinin ölüm riskinin daha yüksek olması, yukarıda saydığım bedeni hasar riskinden ötürü şirketler primini yüksek alıyor. Çünkü düşük hacimli motorlar hemen hergün trafikte kullanılıyor ve buda riski arttırıyor. Ancak motorunuz 600 cc ve üzeri hobi motoru olsaydı (racing motorlar hariç), emin olun çok daha uygun prim veren yerler bulabilecektiniz. Çünkü istatistikler; hobi motorlarının genelde hafta sonu kullanılan, yağışlı havalarda hiç kullanılmayan, 35 yaş üzeri kişiler tarafından kullanılan araçlar olduğunu gösteriyor. Dolayısı ile 125 cc motorlara göre kaza riski daha düşük.